Informatica Timișoara a început sezonul cum nu se poate mai bine, cu câștigarea Supercupei României și cu victoria cu 4-2 obținută în prima deplasare, la Dunărea Călărași. Situația financiară a echipei continuă să rămână precară, chiar dacă la acest meci a apărut și ultimul transfer, Ion Al-Ioani, revenit la formația alb-violetă.

Timișorenii au abordat meciul de la Călărași cu Roberto Voin în poartă, Savio Valadares, Felipe Oliveira, Milos Simic și Stefan Rakic. Primul gol a venit în minutul 7, grație lui Milos Simic, iar la pauză s-a intrat cu 0-1. Dunărea a marcat în minutul 22, prin Stefan Kristic, dar Savio Valadares a readus câștigătoarea Cupei României în avantaj. Felipe a înscris pentru 1-3 în minutul 30, iar același Kristic a redus diferența un minut mai târziu. Gazdele au avut o eliminare în minutul 37, când Marian Plugaru a primit al doilea galben și astfel, călărășenii au rămas în inferioritate timp de două minute.

Oferte echipament JomaOferte Joma

Emoțiile s-au risipit în minutul 38, la reușita lui Andre ”Deco” Nogueira, pe fondul superiorității numerice.  Victoria vine pe un fond de nesiguranță la echipă. Clubul așteaptă bani de la consiliul județean, care a considerat că sponsorizare e activitate economică și astfel, alb-violeții depășesc planul legal de 20% de venituri obținute din activități economice, prag impus pentru finațarea pe legea 350, a concursului d eproiecte.

Informatica a primit 100.000 de lei de la primărie, dar așteaptă alți 800.000 de lei de la CJT. „Cele mai grele meciuri le avem în afara terenului, cu obținerea finanțării. Am făcut hârtie la Consiliul Concurenței, să cerem lămurire că sponsorizarea nu e activitate economică, prin 10-11 august. Nu ne-a venit răspunsul. Poimâine e plen, altul va fi abia în septembrie, când nu mai am ce să fac cu banii”, ne-a declarat președintele Gabriel Lungu.

Informatica are primul meci de campionat acasă, cu Muncitorul Reșița, luni de la ora 18.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.