Informatica Timișoara a remizat cu 2-2 în partida cu Autobergamo Deva, după ce campioana a avut 2-0 . Timișorenii au reușit să revină după un joc bun pentru nivelul campionatului, într-un meci cu multe proteste la deciziile arbitrilor, de ambele părți. La final, patronul bănățenilor, Gabriel Lungu, a vorbit despre problemele financiare, deoarece bănățenii merg în deplasări cu mașinile personale, dar chiar și așa, sunt pe locul 2, alături de Deva. 

Timișoara a fost mai periculoasă în debutul de meci, în care a irosit ocazii prin Savio și Rakic, după ce Deva fusese periculoasă prin Paulo Ferreira. Autobergamo a deschis însă scorul în minutul 9, cu un gol marcat de Alpar Csoma după o fază fixă. Timișorenii au mai irosit o ocazie, prin Felipe, dar tot devenii au mărit diferența în minutul 13. De data aceasta, Adrian Pânzaru a finalizat. Au urmat două bare pentru Rakic și Simic, a doua din lovitura de la 10 metri acordată pentru al șaselea fault al devenilor. Și Deva a avut o bară, prin Cristian Obadă. Informatica a reușit să reducă din diferență pe final, după ce Tonița l-a faultat pe Simic și s-a dat lovitură de la 6 metri.

Oferte echipament JomaCatalog 2018 JSport.ro - Joma, Cluburi, echipamente sportive, echipe

Rakic a executat și a marcat pentru 2-1, scor cu care s-a intrat la pauză.  La reluarea jocului, timișorenii au cerut 6 metri la o cădere a lui Savio în careu. Timișorenii au continuat să pună o presiune fanastică în repriza a doua, prin Savio, Rakic sau Felipe. Insistențele au dat roade în minutul 39, la golul la colțul lung marcat de Felipe. Pe final, oaspeții au cerut lovitură de la 6 metri, după ce Florin Ignat a căzut în spațiul de penalizare, după ce încerca să marcheze golul victoriei. A fost rândul Devei să ceară penalti, dar nu s-a acordat și meciul s-a terminat 2-2.

Președintele Gabriel Lungu a vorbit de problemele financiare. ”Puteam să câștigăm, puteam să pierdem, puteam să facem egal. A fost un joc foarte frumos, poate unul dintre cele mai frumoase din campionat. E un punct care nu ajută și nu ne încurcă nici pe noi nici pe Deva. Suntem la egalitate, suntem echipele neînvinse din campionat. Este bine, iar în condițiile în care suntem la ora actuală, e un câștig. Nu comentez arbitrajul. Situația financiară este la fel de grea. Consiliul județean a refuzat să ne dea dreptate, deși avem toate actele în regulă. Din păcate, așa se înțelege sportul. Au fost alături de noi, chiar nu înțeleg refuzul de a fi alături de noi în continuare. Așteptăm bani și de la primărie, trebuie să-i primim. Ni s-a spus că sunt bani, este o chestiune de timp, dar timpul ne presează. Le-am spus băieților că pentru noi nu este o presiune în seara aceasta, noi nu am reușit să dăm banii la timp, mergem cu mașinile proprii în deplasare. Am ajuns să mergem cu mașina lui Lupu, este absolut jenant. Facem spectacol, suntem una dintre echipele de frunte ale Timișoarei, avem acești brazilieni care ne-au calificat la Campionatul European. Eu fac tot ce pot să țin echipa în viață. Băieți au murit pe teren. Jucăm în cinci oameni, deva are o echipă de zece stele și noi le facem față. Eu zic că jocul nostru a fost superior. Băieții merg la Miercurea Ciuc și pleacă după joc obosiți. Ei conduc”, a punctat Lungu.

Marcos Angulo, antrenorul spaniol al Devei, a criticat arbitrajul, dar alăudat jocul Timișoarei. ”Cred că rezultatul este corect. Felicit Timișoara, au luptat extraordinar și azi au fost peste noi. Rezultatul e corect, chiar dacă nu am avut noroc cu deciziiile arbitrului. Felicit Timișoara, știu că au probleme, și azi au fost fantastici. Am dat două goluri, ei nu au avut nicio ocazie. Arbitrul le-a făcut cadou lovitura de la 10 metri, nu au reușit să marcheze. Faza e de râs, la final a fost penalti. Dar chiar și așa, Timișoara merită felicitări”, a precizat Angulo.

Informatica are următorul meci duminică, la Imperial Wet Miercurea Ciuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.