Joma - JSport.roJSport.ro

Anul 2018 a fost un adevărat ”carusel” emoțional pentru Informatica, însă unul cu final nefericit. Alb-violeții au câștigat tot ce se putea, au jucat în Liga Campionilor la futsal, dar au rămas în decembrie, luna bilanțurilor, fără antrenor, președinte, dar și o serie de jucători foarte importanți.

Pentru alb-violeți,a fost o primăvară cu adevărat rodnică. Timișorenii au păstrat Cupa României câștigată anterior în Banat. De data aceasta, turneul Final Four a avut loc la Miercuea Ciuc, și toată sala a ținut cu echipa bănățeană, deoarece localnicii de la Imperial Wet fuseseră eliminați în semifinale de Autobergamo Deva. Punctul culminant a venit însă în luna mai la Timișoara, în finala cu United Galați: primul titlu de campioană. Ceea ce nu i-a scutit pe timișoreni de o vara dificilă.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Lipsa banilor a făcut ca după câștigarea trofeului să plece jucători importanți precum sârbii Stefan Rakic sau Milos Simic. Însă Informatica a păstrat și o serie de oameni importanți și a reușit să ia tot pentru a doua oară și Supercupa României, la Sighișoara. În UEFA Futsal Champions League, clubul condus de Gabriel Lungu a organizat grupa prleiminară, de unde Informatica s-a claificat mai departe, în grupa principală, de unde nu a prins faza Elite. Pe plan intern, lucrurile mergeau aparent bine.

Cu șase etape înainte de finalul sezonului regulat, Timișoara e pe locul 4, cu 24 de puncte, după șapte victorii, trei egaluri și două înfrângeri. Cu 11 puncte față echipa clasată în afara pozițiilor de play-off, Informatica a rămas fără antrenorul Robert Lupu, nevoit să aleagă națională. Sătul de lipsa sprijinului financiar și infrastructural al autorităților, plus ultimele eveniment cu antrenorul, președintele Lungu e decis să facă un pas în spate. Nici pentru lot nu sunt semnale pozitive.

Au plecat Liviu Ruxandari, Mimi Stoica și Vlad Iancu, iar cu străinii, situația e la fel de complicată. Totuși, Informatica spune că nu se retrage din campionat și, dat fiind faptul că are destule puncte încât să nu retrogradeze, din vară va construi o echipă. Aparent, Lungu nu a plecat chiar de tot de al club și l-a ofertat să vină antrenor-jucător chiar pe Slobodan Janjic. În mod sigur, primele săptămâni din 2019 vor fi decisive pentru soarta clubului.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.