Anul 2018 a fost un adevărat ”carusel” emoțional pentru Informatica, însă unul cu final nefericit. Alb-violeții au câștigat tot ce se putea, au jucat în Liga Campionilor la futsal, dar au rămas în decembrie, luna bilanțurilor, fără antrenor, președinte, dar și o serie de jucători foarte importanți.

Pentru alb-violeți,a fost o primăvară cu adevărat rodnică. Timișorenii au păstrat Cupa României câștigată anterior în Banat. De data aceasta, turneul Final Four a avut loc la Miercuea Ciuc, și toată sala a ținut cu echipa bănățeană, deoarece localnicii de la Imperial Wet fuseseră eliminați în semifinale de Autobergamo Deva. Punctul culminant a venit însă în luna mai la Timișoara, în finala cu United Galați: primul titlu de campioană. Ceea ce nu i-a scutit pe timișoreni de o vara dificilă.

Oferte echipament JomaCatalog 2018 JSport.ro - Joma, Cluburi, echipamente sportive, echipe

Lipsa banilor a făcut ca după câștigarea trofeului să plece jucători importanți precum sârbii Stefan Rakic sau Milos Simic. Însă Informatica a păstrat și o serie de oameni importanți și a reușit să ia tot pentru a doua oară și Supercupa României, la Sighișoara. În UEFA Futsal Champions League, clubul condus de Gabriel Lungu a organizat grupa prleiminară, de unde Informatica s-a claificat mai departe, în grupa principală, de unde nu a prins faza Elite. Pe plan intern, lucrurile mergeau aparent bine.

Cu șase etape înainte de finalul sezonului regulat, Timișoara e pe locul 4, cu 24 de puncte, după șapte victorii, trei egaluri și două înfrângeri. Cu 11 puncte față echipa clasată în afara pozițiilor de play-off, Informatica a rămas fără antrenorul Robert Lupu, nevoit să aleagă națională. Sătul de lipsa sprijinului financiar și infrastructural al autorităților, plus ultimele eveniment cu antrenorul, președintele Lungu e decis să facă un pas în spate. Nici pentru lot nu sunt semnale pozitive.

Au plecat Liviu Ruxandari, Mimi Stoica și Vlad Iancu, iar cu străinii, situația e la fel de complicată. Totuși, Informatica spune că nu se retrage din campionat și, dat fiind faptul că are destule puncte încât să nu retrogradeze, din vară va construi o echipă. Aparent, Lungu nu a plecat chiar de tot de al club și l-a ofertat să vină antrenor-jucător chiar pe Slobodan Janjic. În mod sigur, primele săptămâni din 2019 vor fi decisive pentru soarta clubului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.