Joma - JSport.roJSport.ro

Informatica Timișoara s-a impus cu 3-2 cu Dunărea Călărași după un meci greu dintre vicecampioană și elevii lui Marian Șotârcă. Din păcate, banca Informaticii a creat momente de mare prost-gust la finalul meciului, după ce Sile Giurcanu a intrat de pe bancă să faulteze un adversar, ceilalți jucători au împins bidoane de apă, iar finanțatorul Gabriel Lungu și-a pierdut și el cumpătul.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Informatica a început în formula cu Koivumaki, Rajcevic, Simic, Rakic și Felipe, iar Slobodan Janjic a rămas în afara lotului. Timișorenii au început mai bine, cu presiune la poarta Călărașiului prin Felipe, Savio și Rajcevic, dar portarul Cinaru a prins o formă foarte bună. Totuși, Dunărea a deschis scorul în minutul 7, când Robert Vârlan a marcat de la 2 metri din fața porții, după ce l-a învins pe Koivumaki. Informatica a avut o șansă importantă în minutul 11, când Cinaru a scos șuturile lui Rajcevic și Felipe. Egalarea a venit în minutul 18, când Rajcevic a tras bine după un corner bătut de Thiago, dar Șotârcă a marcat un minut mai târziu pentru 1-2. Până la pauză, Thiago a avut o altă ratare, iar alt șut a mers în bară.

Repriza a doua a început foarte bine pentru Informatica, deoarece din primul minut, brazilianul Savio a marcat cu un șut sănătos, după o pasă venită de la Simic. Trei minute mai târziu, Krstic a scăpat pe contraatac, dar Koivumaki a apărat, iar Rajcevic a tras în bară. Sârbul a continuat să preseze, dar Cinaru și-a făcut treaba. Dunărea a avut o nouă bară, prin Krstic în minutul 32, iar un minut mai târziu, Savio a marcat cu un șut bun din lateral stânga. În minutul 39, Dunărea a jucat cu portar-jucător, iar tensiunea a crescut nepermis. Sile Giurcanu a intrat de pe bancă să faulteze un adversar în ultimul minut, un gest pentru care arbitrul l-a iertat de cartonașul roșu, deși gestul o impunea. Cele două echipe au început să se îmbrâncească, iar finanțatorul Gabriel Lungu să țipe. Până la urmă, Călărașiul nu a  mai avut ce face și a plecat învinsă de la Timișoara, care a pierdut însă la capitolul morală și fair-play.

Robert Lupu a explicat că Florin Matei a plecat de la Timișoara pentru că a vrut să meargă la Deva. Antrenorul-jucător a spus că nu e de acord cu gesturile urâte de la final și că Informatica a meritat victoria. ”E o victorie foarte muncită, știam că întâlnim poate cel mai bun adversar din turul campionatului. Cred că au arătat o formă bună și astăzi, dar meciul ne-a fost în mână prin ratările pe care le-am avut. Una peste altă, Călărașiul a demonstrat că e o echipă care merită să fie în față. Astăzi cred că a fost un meci demn de un derby al acestei manșe și ne bucurăm că am ieșit cu bine din acest meci. La pauză am încercat să schimbăm liniile, atitudinea noastră. Am pregătit tactic meciul la antrenament, dar nu am respectat unele sarcini care erau pe sistemul de 4-0 pe care îl jucau ei. După pauză le-am arătat cum trebuie să ne așezăm, ca să nu ne mai paseze, pentru că cele două goluri ale lor au venit pe proasta noastră organizare în defensivă. I-am spus și antrenorului de la Călărași că ce a fost la final nu a fost ideea mea, a fost nebunia unui portar. Eu nu sunt de acord cu aceste lucruri, eu vreau să joc în teren. Eu chiar m-am speriat că am crezut că va lua ”roșu”, dar una peste alta, noi am meritat victoria”, a declarat Lupu.

Marian Șotârcă a dat o adevărată ”palmă” celor de la Informatica, cu o declarație care a subliniat exact problemele de la vicecampioană. ”Îmi pare rău pentru tot ce s-a întâmplat, consider că nu meritam să pierdem. Am făcut un joc bun, am condus și la pauză. A fost nefericitul eveniment de la sfârșitul jocului, este păcat că se întâmplă așa ceva la un meci de asemenea încărcătură, asemenea nivel. Este total lipsit de fair-play! Dacă noi vrem să ne respectăm unii pe alții, trebuie să oferim respect. Iar astăzi Timișoara nu a  oferit. Nu cred că va rămâne așa, cel de sus va avea grijă de toți. Băieții mei au jucat excelent. Am jucători, trei sau patru, sub 25 de ani, lipsiți total de experiență. În afară de mine și George Tomescu, care suntem mai cu experiență, toți sunt simpli jucători. Avem un singur jucător străin, sârbul Krstic care are 22 de ani, Nu avem banii celor de la Timișoara, nu avem jucători de valoare. Noi avem o echipă mică și serioasă și jucăm un futsal bun. Timișoara e doar un grup de individualități cu calitate bună”, a spus antrenorul Dunării.

Informatica joacă sâmbătă în deplasare la Clujana Cluj.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.