Joma - JSport.roJSport.ro

Campioana Informatica Timișoara a suferit o transformare totală în pauza de sărbători, dar nu una cu ”cadouri” de la Moș Crăciun. Majoritatea jucătorilor de bază au plecat sau au gânduri de plecare, iar pentru transferuri, clubul mizează pe tineri din România și Serbia, deoarece situația financiară este una complicată.

Daniel Rupa a rămas antrenorul echipei după plecarea lui Robert Lupu. Luni, la primul antrenament, au fost prezenți la Sala ”Constantin Jude” jucătorii: Roberto Voin și Theodor Lungu (portari), Titel Stanislav, Denis Dan, Vali Ilaș, Darius Nastai, Andrei Tănăsescu, Eugen Morariju și Nicolae Budai, poreclit ”Bănel”. Morariju este sârb, de la Forum Vrsac, iar Budai a venit de la Reșița. ”Am adus un junior bun de la Reșița, de 17 ani. Mai suntem în discuții cu doi jucători de 19 ani de la alte cluburi din țară. Vrem să aducem și doi sârbi de la Vrsac, de 21, respectiv 24 de ani”, ne-a declarat managerul echipei, Florin Chirițescu.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Au plecat Vlad Iancu, la Autobergamo Deva, Mimi Stoica, la United Galați, Liviu Ruxandari la Poli Iași, dar și străinii Dmitro Bondar, Denis Ovsiannikov sau Andre Deco. Se gândesc să plece și Pedrinho și Daniel Araujo, în timp ce Savio Valadares încă se reface după accidentare. ”Brazilienii au bilet de avion pentru 15 ianuarie, dar m-a sunat impresarul lor că vor să plece. Savio se recuperează în Botafogo, e cu familia. L-am lăsat acasă să se refacă, e sub contract cu noi”, a explicat Chirițescu.

Echipa este pe locul 4 cu șase etape înainte de finalul sezonului regulat. Informatica are șanse minime să mai rateze play-off-ul, și implict, nici nu poate retrograda. ”Matematic, mai putem piere play-off-ul, dar e aproape imposibilul. Ar însemna noi să pierdem tot și Iași să câștige tot, și ei mai au meciuri grele. Vom vede de la vară ce putem face, în funcție de posibilitățile financiare”, a mai spus managerul echipei.

Informatica are însă obiectiv de Cupa României și titlul național în campionatul U19. În campionatul seniorilor, primul meci oficial va fi în jurul datei de 19 ianuarie, pe terenul celor de la Miercurea Ciuc.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.