Informatica Timișoara s-a impus cu 7-0 acasă cu Muncitorul Reșița, iar astfel, băieții antrenați de Robert Lupu continuă parcursul fără greșeală din noul sezon. Gazdele și-au permis să mai ruleze și tinerii, însă marea noutate o reprezintă Vlad Iancu, plecat de la Deva și revenit în Banat, în condițiile în care situația lui Ion Al-Ioani e neclară. Rakic și Deco au dat 2 goluri fiecare, plus un gol Ilaș, Ivașcu și Călin. 

După ce au prezentat Supercupa în fața spectatorilor, timișorenii au început cu Roberto Voin în poartă, Savio, Felipe, Rakic și Simic în teren. Sârbul Rakic a marcat încă din minutul 3, după un asalt la poarta reșițeană. Rakic, Felipe și Deco au avut ocaziile lor, iar în minutul 6, ultimul l-a învins pe Jivan. Același brazilian a marcat peste două minute pentru 3-0, după două ocaziie ale lui Savio. Jivan a respins șutul puternic al lui Simic, iar în minutul 14, Vali Ilaș a macart după o acțiune personală. Rakic a tras în bară până la pauză, la care s-a intrat cu 4-0.

Oferte echipament JomaOferte Joma

În repriza a doua în poartă a intrat Teddy Lungu, plus tinerii jucători de câmp. După o ocazie salvată de portar, în minutul 24, Laurian Ivașcu a marcat pentru 5-0. Au urmat și câteva ocazii pentru reșițeni, care și-au încercat tirul prin Fedor și Pugilă, dar fără mare succes, de cele mai multe ori ope lângă sau fără probleme pentru Lungu. Revenit în teren, Rakic a marcat pentru 6-0 în minutul 36, iar peste un minut, Deco i-a pasat perfect lui Simion Sălin, care a închis tabela.

Robert Lupu a spus că Vlad Iancu a venit ca antrenor cu portarii, dar va fi folosit și în meciurile tari. Despre Al-Ioani, antrenorul a punctat că nu va fi de acord să fie adus dacă nu va veni la fiecare antrenament, deoarece acum are o afacere în Târgu Jiu, orașul natal. ”Un meci ușor pentru noi, dar cum am avut programarea cu Supercupa și prima etapă, mă rugam măcar un meci – cum noi am început în 7 august pregătirile – măcar unul să-l fi câștigat din cele două. Ne-am pregătit bine, am fost serioși.  Acest meci a venit așa, ca un ”mulțumesc” după cele două jocuri. Una peste alta Reșița a prestat un joc bun, știu că trec printr-o situație foarte grea, au pierdut toți jucătorii. Au acum jucători de la terenul mare, care nu cunosc futsalul. Ei încearcă să păstreze tradiția de futsal a acestui nume, Muncitorul. Cred că la ei e situația mai grea, din câte am înțeles, nu au nicio susținere financiară. Noi așa cum suntem, mai încearcă domnul Gabi Lungu să mai mențină atmosfera. Nu știm nici noi care e situația. Echipa sigur va rezista, dar grupul acesta de jucători…Nu știu dacă vom reuși să ținem grupul acesta din decembrie dacă situația financiară nu se schimbă”, a declarat Lupu.

Muncitorul funcționează pe ”avari””, fără bani și jucători de fotbal în sală. ”E o situație mai dificilă având în vedere că avem probleme financiare. Suntem câțiva jucători care doar ce ne-am strâns, vara aceasta. Nu am mai jucat la futsal, am evoluat doar pe teren mare, dar avem ambiție. Sperăm să facem o figură frumoasă. Bineînțeles, am și întâlnit o echipă bună, Timișoara, care, după părerea mea, este cea mai bună din țară. Avem o săptămână de vacanță, sper să strângem rândurile și să facem o figură frumoasă în continuare. Felicit echipa gazdă, foarte bună. Am avut câteva situații bune de a marca, nu am reușit, sper să o facem pe viitor”, a declarat Dorel Zamfir, jucător.

Liga I se oprește pentur meciul naționalei cu Georgia, din barajul pentru Euro. Ulterior, în jurul datei de 17 septembrie, Timișoara va juca la Odorheiul Secuiesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.