După ce a câștigat tot ce se putea câștiga în ultimul sezon, Informatica Timișoara traversează mari probleme. Clubul a pierdut trei străini de bază, iar timpul se scurge în defavoarea bănățenilor și pentru Savio. ”Gura de oxigen” vor fi banii de la UEFA, acordați tuturor echipelor ce organizează o grupă de Futsal Champions League Preliminary Round.

Deocamdată, trei străini au părăsit echipa. Sârbul Milos Simic va juca în Ungaria, la Haladas, iar compatriotul său Stefan Rakic a ales calea Bosniei, la clubul din Mostar, participant în cupele europene. Brazilianul Felipe Mancha a anunțat și el că nu se va mai întoarce la Timișoara, decât la eventuale jocuri ale naționalei României, unde este naturalizat. Savio Valadares e ofertat din Rusia. ”Astăzi așteptăm un răspuns de la Savio, urmează să avem o teleconferință cu impresarul lui”, ne-a declarat finanțatorul Gabriel Lungu.

Oferte echipament JomaCatalog 2018 JSport.ro - Joma, Cluburi, echipamente sportive, echipe

Informatica primește greu banii primiți pe proiecte de la primărie și consiliu județean, sume mici, și pentru care deconturile trebuie să aștepte disponiblitățile de lichidități. O sumă de bani va fi însă UEFA, care dă bani tuturor cluburilor ce sunt gazde în runda preliminară a cupelor europene, la futsal fiind o singură competiție. ”Mai așteptăm banii de la UEFA, să ne mai redresăm. Dacă grupă de patru echipe, primeam 50.000 de euro pentru toate cheltuielile de organizare, inclusiv cazările echipelor. Nu știu cât vom primi pentru grupa de trei. Noi speram să ne mai rămână 5000 de euro”, spune Lungu.

Finanțatorul, totodată și președinte al echipei, vede un viitor incert pentru Informatica. ”Suntem obligați să începem campionatul pentru a juca și în competiițile UEFA. La ce probleme avem…Încercăm să mai atragem alți sponsori”, a mai spus Lungu.  Până în 31 iulie, echipele de futsal au termen să se înscrie la FRF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.