Informatica Timișoara s-a impus cu 5-3 în meciul decisiv cu Autobergamo Deva și au terminat Seria I cu 13 puncte. Ardelenii, deținătorii trofeului, au avut doar 9 puncte și vor juca doar finala mică, în timp ce bănățenii vor lupta din nou pentru titlul cu United Galați.

Timișoara a început meciul cu Deva cu Iancu în poartă, Felipe, Deco, Rakic și Simic jucători de câmp, iar la scurt timp l-a trimis în teren și pe Savio. Deva a mutat și ea cu Robert Matei. Scorul l-a deschis însă Timișoara după șapte minute după un ”un-doi” între Rakic și Simic, cu primul care a băgat mingea în poartă. Deva a egalat însă în minutul 14, după un corner bătut de Ignat la Robert Matei, care a tras în diaognală la colțul lung. Până la pauză, Autobergamo a înscris de două ori, prin Alpar Csoma, prima dată printr-un șut dela distanță, apoi din fața porții.

Oferte echipament JomaCatalog 2018 JSport.ro - Joma, Cluburi, echipamente sportive, echipe

În repriza a doua, Timișoara a recuperat din avans, după o greșeală mare la degajarea lui Petrișor Tonița, speculaăt bine de Felipe Mancha. Egalarea a venit în minutul 25, după un corner bătut de Deco și golul marcat de Savio. Devenii au riscat să joace fără portar la trecerea timpului, dar până la urmă, au mai primit două goluri. Unul a fost marcat de Simic, care a deviat un șut al lui Fekipem iar ultimul a venit în ultimele secunde, cu Felipe trimițând în poarta goala.

Robert Lupu a povestit cum a gestionat pauza. ”Mă bucur că a fost un meci spectaculos, de futsal la nivel înalt. Mă bucur că am câștigat noi până la urmă. Noi încercăm să aducem și noi opt jucători care să poată să joace. Și Daniel araujo are calitate, dartimpul nu ne permite. Băieții aceștia merită aplaudați, mă bucur că au caracter puternic și au revenit. Mă bucur că am câștigat contra Devei. Anul acesta cred că am demonstrat că suntem mai buni, cred că avem patru sau cinci victorii. La pauză a fost liniște. A trebuit să le ridic moralul, să le spun ce să joace. Nu făceam ce trebuie.Le-am spus că noi facem parte din film, nu ne uităm la el”,a precizat Lupu.

Felipe Mancha a spus că echipa vrea revanșa după meciul pierdut la ”masa verde” cu Galați. ”A fost un meci greu. Deva cred că are un lot mai valoros ca noi, dar acasă nu aveam cum să pierdem. Suntem șase-șapte jucători care ne dorim foarte mult să câștigăm campionatul. Acum ne bucurăm, dar avem un meci greu săptămâna viitoare. Ne dorim cu Galați, să arătăm în sală cine e cea mai bună echipă”, a punctat brazilianul.

Cosmin Gherman a spus că nu dă vina pe Petrișor Tonița pentru gafa de la golul de 2-3. ”O primă repriză bună, în care ne-am revenit dla 1-0.Am intrat cu 3-1, le-am săus să își păstreze același echilibru, să punem presiune, că vor cădea fizic.  Din păcate, în a doua reprizăm nu mai înțeleg nici eu. Nu am mai pus în practică ce am lucrat la antrenamente. Am avut zece zile de când sunt antrenor aici. Am încercat să intrăm în finală, dar repriza a doua a lăsat de dorit și Timișoara merită să joace în finală. E un moment greu pentru clubul din Deva, dar mergem înainte. Și-au dorit mai mult ca noi, s-a văzut în a doua repriză, dar le urăm succes. La 3-2 golul primit ne-a destabilizat, dar nu putem da vina pe Petrișor. Era un gol, trebuia să mai dăm”, a punctat Gherman.

Informatica și United Galați vor juca finala pe sistemul cea mai bună echipă din cinci meciuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.