Joma - JSport.roJSport.ro

Clubul de futsal Informatica Timișoara nu a apelat deocamdată la măsură de a suspenda contractele jucătorilor săi, și a solicita șomaj tehnic sau ajutor social. Jucătorii sunt fiecare în orașele lor natale, cu mici excepții. Cum veniturile clubului erau în mare parte private, cei de la Informatica se îngrijorează și de efectele economice ale pandemiei.

În acest moment, cei trei sârbi sunt în țara vecină. Plavii sunt singuri jucători din lotul Informaticii cu contract de muncă, deoarece doar așa se obține permisul de muncă de la autorități, pentru jucătorii extracomunitari. Ei ar primi șomaj tehnic, iar cei cu contracte de activitate sportivă, ajutor social. Moldoveanul Iulian Cojocaru, care are cetățenie română, se află la Galați, la sora sa. Vali Ilaș este la Reșița, Roberto Voin, la Bozovici, iar ceilalți, juniorii și Lungu, Plopeanu și Nemițanu, sunt în Timișoara. ”Deocamdată nu am luat nicio măsură. Ne mai gândim, vrem să vedem ce se va întâmpla”, ne-a declarat managerul echipei, Florin Chirițescu.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Clubul a strâns mult cureaua în ultima perioadă și nu avea mari restanțe salariale, dar viitorul e foarte incert. ”Noi am redus mult cheltuielile în ultima vreme. Dar ne descurcăm destul de greu. Mă gândesc dacă până acum ne era greu, de acum încolo ne va fi și mai greu, pentru că fiecare sponsor se va gândi mai mult la afacerea sa. După ce trece, vom încerca să ne punem la masă cu sponsorii pe care îi avem, vom încerca să căutăm alții noi. Vom aplica și pentru finanțări pe legea 350 la consiliul județean și local, dar rămâne de văzut ce bani vor mai fi pentru sport”, a mai spus Chirițescu.

Clubul are și un litigiu cu Savio Valadares. Speța pentru restanțele salariale ale brazilianului se va judeca după finalul stării de urgență, deoarece atunci își reiau și comisiile jurisdicționale ale FRF activitatea. Informatica este calificată în play-off-ul Ligii I de futsal, unde ocupă locul 4.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.