Naționala României de futsal joacă marți turul barajului de calificare la Campionatul European din Slovenia din 2018, împotriva Georgiei. Tricolorii sunt pregătiți de antrenorul Timișoarei, Robert Lupu, și în lot sunt și alți trei jucători ai Informaticii.

Este vorba de portarul Vlad Iancu, dar și brazilienii naturalizați Savio Valadares și Felipe Oliveira, despre care Lupu spune că nu au garantat postul de titular. ”Cu siguranță mă vor ajuta, de asta m-am luptat să fie acolo. Nu vor fi titulari, nimeni nu este titular. Ei sunt o soluție foarte bună pentru echipa națională, dar eu și ei de muncit pentru a prinde primul opt”, a declarat selecționerul. Reșițeanul are ca obiectiv calificarea la Euro, dar e convins că îl va bifa. ”Eu am un obiectiv. Sunt profesionist. La echipa națională trebuie să stai ca antrenor dacă reușești obiectivul. Dacă nu, trebuie să pleci. Eu știu pentru ce am venit acolo. Cu siguranță, cred că voi rămâne în continuare” a spus Lupu despre duelul cu Georgia.

Oferte echipament JomaOferte Joma

Totuși, antrenorul-jucător de la Informatica speră ca tricolorii să nu se culce pe o ureche. ”Este foarte greu, ca și pe teren mare, echipele mici, mai slab cotate, au investit foarte mult. Georgienii au obținut grupa de calificare la ei. Sunt mulți jucători care au crescut. Sunt mulți jucători la noi la final de cariera. Unii ar trebui să ia foarte în serios calificare aceasta. Nu joacă numele. Știu asta din gândirea mea. Dacă nu te antrenezi și nu te ții la un nivel bun, degeaba ai nume, pentru că în teren se demonstrează totul. Eu cred că plecăm cu prima șansă, dar dacă nu ne vom face treaba bine, putem să și pierdem calificarea”, e de părere selecționerul.

Marți, de la ora 19, se joacă turul la Deva, meci televizat de Digisport 2. Returul se va juca la Tbilisi, în 28 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.