Un an plin de extaz și agonie, așa a fost 2017 pentru băieții de la Informatica Timișoara. Formația alb-violetă a câștigat Cupa României și Supercupa în al doilea sezon de existență, iar în campionat, au luat bronzul, pe care l-au așezat lângă medaliile de argint din 2016. Un palmares mai mult decât meritoriu pentru echipa lui Robert Lupu, care a trecut însă și printr-o mare ”țeapă” a autorităților în acest an.

Anul a început bine pentru echipa de futsal, chiar dacă în anul 2017, fotbalul jucat pe teren mic a dovedit că nici la Timișoara nu se poate dezminți de sămânța de scandal din campionatul românesc. În luna martie, pentru două zile, în Banat a fost capitala futsalului românesc, cu oameni importanți din FRF veniți aici la Final Four-ul Cupei. Informatica a ridicat deasupra capului trofeul, după o finală decisă la lovituri de departajare cu Deva. Moment frumos, ce părea să deschidă perspective excelente echipei.

Oferte echipament JomaCatalog 2018 JSport.ro - Joma, Cluburi, echipamente sportive, echipe

Panta descendentă și Supercupa ivită din neant

Totuși, în campionat, clubul privat nu a mai reușit să ajungă în finală, după ce a fost eliminată în semifinale de United Galați. Vara a fost una dificilă la clubul timișorean, care a primit o finanțare tăiată de la primărie și nimic de la consiliul județean. Astfel, clubul a acumulat restanțe financiare, s-a reunit mai târziu și a început o perioadă grea. Totuși, chiar și așa, la Lugoj, Timișoara a cucerit și Supercupa României, după un meci în care pornea ca outsider clar.

Absenți la Gala DJTS de final de an, în top în Liga I

Autoritățile nu au fost însă sensibilizate de rezultatele echipei de futsal. Gabriel Lungu și cei din jurul său trag tare pentru a aduna fonduri din sponsorizări, într-o iarnă în care campionatul face o pauză mai lungă, cu ocazia Europeanului din Slovenia. Scandalul nu a lipsit nici pe final de an, când alb-violeții și United Galați au reușit să nu dispute de două ori un meci, a cărui soarta va fi tranșată la comisii cel mai devreme în 10 ianuarie anul viitor. Fără acel meci, Informatica e pe locul 3, cu 35 de puncte, la unul sub liderul Autobergamo Deva.

După un an în care, deși nu a devenit campioană, a fost singura echipă ce a cucerit două trofee, am aflat de la președintele Gabriel Lungu că Informatica nu a mai fost chemată la gala Direcției Județene de Sport și Tineret. Deși mai devreme în acest an li s-a spus că vor fi premiați, acest lucru nu s-a mai întâmplat. Gurile rele, sincere și slobode spun că echipa a căzut la mijlocul unor dispute interne din PSD. Altfel, Informatica rămâne un pariu al redacției Tmsport și pentrul anul ce vine, când are șansa să ”împuște” un nou trofeu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.