Joma - JSport.roJSport.ro

Pentru echipa de futsal Informatica Timișoara, perioada sărbătorilor de anul trecut nu a fost deloc una fericită. Clubul trecea printr-un moment de cumpănă, cu plecarea, cel puțin oficială, a antrenorului Robert Lupu, dar și cu o reducere a bugetului, mai ales că și anul trecut se termina, pentru cea mai bună echipă a județului din 2018 la jocuri sportive, cu datorii deloc de neglijat.

Informatica a trebuit să se reinventeze, și a făcut-o. Plecările din lot s-au simțit și înainte de intrarea în acest an. De pe locul 4, clubul bănățeana terminat sezonul regulat pe locul 5. Din Cupa României, aventura s-a terminat rapid, în iarnă, cu eliminarea suferită la Miercurea Ciuc. Totuși, obiectivul accederii în play-off, sinonim cu imposibilitatea retrogradării, a fost bifat. În a doua fază a campionatului, bănățenii au suferit doar înfrângeri. Rezultatele de aur au venit însă la juniori, unde echipa U19 a câștigat Cupa României și campionatul.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Se poate spune că în formula low-cost, Informatica și-a atins obiectivele. Și, cel mai important, a evitat desființarea. Nu a fost deloc o vară liniștită, așa cum probabil, liniște totală la Informatica nu va fi prea curând. Transferurile au venit destul de târziu, cu antrenorul portughez Victor Hugo Costa. Au venit jucători străini, și echipa a devenit una decentă, într-un campionat rămas într-o formulă de ”avarie”, de șapte formații. Apele au fost tulburi și în toamnă, cu un litigiu pierdut de club pentru bani datorați lui Mimi Stoica, iar Hugo Costa a plecat și el după o ceartă cu conducerea.

Până la urmă, clubul a rămas cu Valentin Ilaș antrenor. Anul s-a terminat bine pentru timișoreni. Echipa e pe locul 4, pe care nu îl mai poate pierde în ceea ce a mai rămas de jucat din sezonul regulat. Așadar, o nouă prezență în play-off, care în acest sezon va fi într-o formulă de patru. Calculele au fost posibile după ce clubul și-a recăpătat și punctele pierdute după un litigiu anevoios cu Stoica. Până la urmă, totul e bine când se termină cu bine. Cel puțin pentru moment, aceasta e situația la Informatica.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.