Joma - JSport.roJSport.ro

Naționala României de futsal își încheie aventura la Campionatul European de Futsal din Slovenia, după ce a pierdut cu 3-2 cu Ucraina, o echipă fără jucători naturalizați. Tricolorii au terminat meciul cu Ignat ca antrenor, deoarece Robert Lupu a fost trimis în tribune, iar Savio Valadares s-a accidentat încă din prima repriză. Probabil o ultimă reprezentație a unei generații de talente autohtone, deoarece următorul Euro va fi peste patru ani. 

Robert Lupu a abordat meciul în aceeași formulă ca la partida cu Portugalia, cu Toniță în poartă, Robert Matei, Ignat, Paulo Ferreira și Savio Valadares. Brazilianul Timișoarei a avut o ocazie importantă în secunda 7 de joc, când a tras pe lângă poartă. De altfel, în câteva minute, jucătorul naturalizat a deschis scorul, după care s-a accidentat și a mai reintrat sporadic. Matei a avut un șut spectaculos, în bara transversală, iar Florin Ignat a mărit diferența la jumătata reprizei.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Totuși, la pauză s-a intrat cu 2-1, după ce ucrainienii au pus presiune la poarta lui Tonița și au înscris prin Korolyshyn. Felipe Oliveira Mancha a intrat și el în prima repriză, în care a prins minute importante.Tricolorii au făcut o fază frumoasă în minutul 25, dar portarul Ivaniak s-a interpus la execuțiile consecutive ale fraților Matei, Robert și Cristi. Ucraina ne-a dat gol după alte trei minute, după un șut deviat de Pediash, iar imediat după Robert Lupu a fost trimis în tribune pentru proteste la adresa arbitrilor.

După 35 de minute de joc, Felipe a avut o ocazie bună, scoasă de portarul ucrainean cu mână, deși ieșit din careu. România a riscat mult, atât în prima repriză, cât și în a doua, jucând fără portar, cu jucător de câmp în plus. Pe o astfel de fază, naționala Ucrainei a marcat gol și trimite România acasă. Pe lângă selecționerul de la Informatica, Robert Lupu, și brazilienii Savio și Felipe, portarul Timișoarei, Vlad Iancu, a fost rezervă.

De asemenea, maserul lotului e maseurul alb-violeților, Nicu Koposcsuk, iar preparatorul fizic Bogdan Merișanu e tot timișorean.

foto: UEFA

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.