Naționala României de futsal a terminat la scorul de 2-2 meciul tur din barajul cu Georgia, pentru calificarea la Campionatul European din Slovenia din 2018. Echipa antrenată de Robert Lupu, cel care o pregătește și pe Informatica Timișoara, a reușit să egaleze prin două goluri ale lui Savio Valadares, după ce la pauză a fost condusă cu 2-0.

România a fost trimisă în teren de Lupu cu titularul Vlad Iancu în poartă, revenit la Informatica, Florin Ignat, Cristi Matei, Robert Matei și Savio Valadares, naturalizat de la gruparea alb-violetă. Ulterior, a intrat în teren și celălalt brazilian convocat de la Timișoara, Felipe Oliveira, care a tras un șut periculos pe lângă buturi în minutul 11, după ce cu un minut înainte Georgia a eschis scorul prin Kurtanidze. Diferența a crescut la 2-0 după 15 minute, la golul lui Kakabadze.

Oferte echipament JomaOferte Joma

După cinci minute din repriza a doua, Savio a redus diferența după o centrare de pe stânga de la Mmii Stoica. Brazilianul a adus rapid și egalarea, cu un șut ce nu a mai putut fi salvat de portarul gruzin. De cealalată parte, Iancu a salvat mingi utile, însă al treilea gol al tricolori a lipsi. Pe final, Savio a irosit o ocazie importantă, iar Felipe a reluat exasperant pe lângă poartă, după o execuție similară a lui Mimi Stoica.

Returul se va juca în Georgia, în 26 septembrie, iar șansele României sunt discutabile după ce naționala nu sconta doar un egal la Deva.

foto: frf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.