Joma - JSport.roJSport.ro

Informatica Timișoara conduce după primul meci al semifinalei cu United Galați, după ce s-a impus pe teren propriu cu 8-7 după executarea și celei de a patra lovituri de departajare. După timpul regulamentar, scorul a fost de 3-3, și 5-5 după cele două reprize de prelungiri, iar Miguel Molina a salvat ”pielea” vicecampioanei după un meci cu multe durități la limita regulamentului din partea moldovenilor.

Informatica a început în aceeași formulă de bază, cu Koivumaki în poartă, Felipe, Deco, Savio și Thiago, jucători de câmp. Gazdele au început tare, iar Thiago și Savio au șutat în bara transversală și laterală. Ocaziile s-au răzbunat, iar Andrian Lascu a deschis scorul pentru United în minutul 6, din pasa lui Emanuel Moldoveanu. Egalarea a venit în minutul 9, după ce alb-violeții și-au trimis și cei doi sârbi în teren, plus pe antrenorul Robert Lupu, care i-a pasat perfect lui Simic pentru golul de 1-1. Cu acest scor s-a și intrat la pauză, după alte ocazii irosite de Lascu și respectiv, Savio.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Wellington da Savila și-a făcut treaba fenomenal în repriza a doua, când a apărat nu mai puțin de șapte șuturi ale Informaticii, expediate de Rakic, Deco, Savio și Felipe. În minutul 32 Robert Lupu a ratat dintr-o poziție iminentă de gol, după ce Da Silva s-a aruncat pe minge în semicercul de 6 metri. timișoara a pierdut trei mingi importante, lăsate gălățenilor, care într-un final au înscris pentru 1-2 în minutul 36, prin Andrei Crăciun, din pasa lui Moldoveanu. Timișoara a lupat să egaleze, fără portar, iar Savio a împins până în poartă pentru 2-2. În minutul 37, Simic a marcat un gol frumos, de 3-2, și apoi United a jucat cu cinci oameni de câmp.

Cu 25 de secunde înainte de finalul celor 40 de minute regulamentare, Octavian Cireș a egalat din pasa aceluiași Moldoveanu, și au început cele două reprize de câte 5 minute. Imediat, Simic a înscris pentru 4-3, iar în al doilea minut, Rakic a marcat de la mijlocul terenului, la ieșirea lui Da Silva, pentru 5-3. După primele cinci minute, gălățenii au redus diferența prin Emanuel Moldoveanu, iar după o bară a lui Lascu, în ultimul minut de prelungire, Moldoveanu a marcat cu bara și a dus meciul la loviturile de departajare. De remarcat că deși au intrat cu al cincile afautl de la jumătatea reprizei a doua, moldovenii nu au mai făcut al așselea fault.

Felipe a marcat de 6 metri în poarta lui Da Silva, pentru Vasile Cojoc să trimită în bară. A ratat însă și Deco, deoarece Da Silva i-a parat șutul moale, iar Lascu a egalat la 6-6. Savio a marcat, și la fel a făcut-o și Moldoveanu, și astfel, s-a ajuns la a patra lovitură de la 6 metri. Thiago a tras sigur, iar Molina, intrat doar pentru loviturile de la 6 metri în poarta Timișoarei, a parat șutul lui Octavian Burdujel. La finalul, ibericul l-a luat pe Savio pe umeri în bucuria Informaticii, care a făcut un prim pas spre finala campionatului.

Robert Lupu a punctat că la Informatica s-a resimțit un pic oboseala, și că la Galați, timișorenii nu îți vor mai permite greșeli. ”Noi astăzi am fost un pic obosiți. Am condus 5-3, nu am reușit în prelungiri să gestionăm scorul, dar, una peste alta, Galațiul a demonstrat de ce a fost pe primul loc și ne-a pus probleme mari astăzi. Va fi destul de greu, știam. Meciurile sunt grele în semifinale. Sperăm ca din două meciuri, unul să-l câștigăm. Acum, presiunea este la ei. E bine că a ieșit cu bine pentru noi, dar va trebui să tratăm mult mai în serios partida de acolo, pentru că va fi o presiune mult mai mare decât am avut acasă. Îi cunosc pe amândoi portarii, a fost inspirația mea să schimb portarul. Nu pentru că Antti a apărat prost, chiar a apărat bine, doar pentru că așa am simțit eu. Amândoi sunt buni la 6 metri, mă bucur că am avut o inspirație bună”, a declarat Lupu.

Al doilea meci se va juca marți, 9 mai, la Galați. Dacă bate United, se mai joacă și miercuri, iar dacă bat timișorenii în al doilea joc, sunt calificați în finala campionatului.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.