Joma - JSport.roJSport.ro

Ceea ce ar fi trebuit să fie o sărbătoare a futsalului s-a lăsat cu un mare gust amar pentru Informatica Timișoara. Campioana a pierdut cu 4-1 derby-ul cu Autobergamo Deva, totodată și meciul de retragere a arbitrului Gabriel Gherman. Șocul serios a venit însă după meci, când președintele Gabriel Lungu și-a anunțat retragerea de la echipă.

Clubul a anunțat la început de meci că va retragere tricoul cu numărul 7, purtat de Robert Lupu, căruia FRF i-a spus să aleagă între echipa de club și federație. Tot la început de meci a fost premiat și Gabriel Gherman, care a oficiat ultimul meci, observat chiar de către fostul coleg Bogdan Sorescu, retras mai devreme în acest an. Din minutul al doilea, Deva a deschis scorul prin Cristian Obadă. Reproșurile timișorenilor la adresa lui Gherman nu au lipsit, iar din minutul 11, Noe Pardo a mărit avansul lui Autobergamo. După ratările lui Ovisnannikov și Stoica, la pauză s-a intrat cu 0-2.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

La reluarea jocului, Mimi Stoica a mai prins un șut foarte bun, scos de Tonița cu piciorul, dar în al doilea minut al reprizei secunde, veteranul Informaticii nu a mai rata ținta și a redus diferența la 1-2, după un șut din voleu. Timișorenii au încercat să revină, dar fără succes. cu cinci minute înainte final, Cristian Obadă a văzut al doilea cartonaș galben și a urcat gradenele, în tribună. Echilibrul jocului s-a cam terminat două minute mai târziu, când Adrian Pânzaru a înscrie pentru 1-3, iar în ultimul minut, același Pardo a înscris din cealaltă jumătate de teren, în poarta goală.

Gabriel Lungu a spus că se retrage supărat pe FRF, pe faptul că autoritățile nu au plătit toși banii acordați echipei, dar și pe lipsa pozițiilor în Sala ”Constantin Jude”. Redăm mai jos declarația completă a președintelui și finanțatorului echipei:

”A fost un meci foarte bun, noi am jucat cum trebuia să jucăm. Din păcate, s-a întâmplat. Robi Lupu este acolo (n.r. în tribună) și nu trebuia să fie acolo. Nu aveai cum să faci o asemenea mutare tu ca federație și să ne iei și jucătorul și antreniorul. S-a văzut în seara aceasta că nu am avut nici jucătorul, nici antrenorul Robert Lupu. Nu este posibil așa ceva! Deva și alte cluburi altfel nu puteau să câștige. S-au pus pe federație și federația a trebuit să…Au atâta influență. Informatica probabil că deranjează, am câștigat tot ce se putea câștiga. Am câștigat Supercupa, noi avem un trofeu. Să văd din aceste echipe, câte vor mai câștiga un trofeu. Este păcate ceea ce s-a întâmplat, de munca noastră. Și-au bătut joc de noi. Nu pot decât să am toată stima pentru Robi și să-i mulțumesc pentru ceea ce a făcut, pentru acești jucători minunați și astăzi am jucat foarte bine. Din păcate, trebuie să se întâmple ceva în futsalul românesc, a devenit o haită în care toată lumea încearcă să reziste. Nu știu pentru ce atâta patimă, bani nu sunt. Vor să câștige nu e niciun fel de problemă.

Probabil am câștigat prea multe și trebuie să câștige și altcineva. Am încercat, am vorbit (n.r cu Răzvan Burleanu) că nu sunt de acord cu decizia, dar…interesele care sunt acolo…Răzvan Burleanu a fost doar…Nu vreau să mă apuc să vă spun cum a fost decisă chestia aceasta într-o simplă discuție în cadrul unei așa-zise comisii. Când se dorește să se treacă ceva, comisia este întrebată, când nu, ni se dă un comunicat că s-a discutat în comisie și s-a întâmplat chestia asta. Nu, nu este posibil așa ceva.

Nu este posibil pentru ceea ce se întâmplă în Timișoara și în sportul timișorean, să nu fim susținuți deloc. Este inadmisibil. Este ultimul meu meci la Informatica. Începând din seara aceasta, o să mă retrag. Sunt băieții care se vor ocupa. Îmi pare foarte rău, cred că am făcut destule sacrificii, am făcut destulă performanță, pentru toată lumea. Eu sunt mândru de acești băieți, de ceea ce am făcut. Dar nu se poate! Am ajuns la capătul puterilor. Prin decizia luată de FRF, am spus stop-joc. Mai sunt oameni care se luptă pentru această echipă în spate. Nu mai are niciun rost. Am făcut niște eforturi în ultimul timp, să vorbesc cu o grămadă de oameni, pe nimeni nu interesează. Nu vreți sport? Domnilor, nu are rost să vă dăm. Eu ce să fac? Să-i oblig? M-am sărurat să mă duc să bat la porți, ”băi, ne dați și nouă un ban?”.

După ce că nu am antrenor, săptămâna aceasta nu am avut unde să mă antrenez. M-am dus să mă antrenez pe la Săcălaz! A fost nu știu ce competiție, Cupa Revoluției la box. A fost mult mai importantă, asta e. Avem o singură sală din păcate, asta este infrastructura pe care o avem în Timișoara. Îmi pare foarte, foarte rău, pentru că am pus suflet în echipa aceasta, am lua-to de la zero, am construit, am câștigat tot ce se putea, am jucat în Liga Campionilor. Ce să mai fac mai mult? Să mă mai bat acum și cu federația, să mă cert cu ei? Mai bine mă retrag. Nu știu ce se va întâmpla, vom lua o decizia în seara aceasta.

În niciun caz echipa nu se va retrage, pentru că am aranjat cât de cât un buget, mai suntem în discuții. Vom continua, eu vreau să ținem toți jucătorii. Dar eu nu mai pot, am obosit! Îmi pare foarte rău că trebuie să ajungem în momentul acesta. Aseara, uitându-mă la Digi, am văzut că era Porumboiu și se tot certa cu Stanciu, cu toată lumea. S-a retras Porumboiu, a retras Vasluiul. Urziceniul a câștigat campionatul, s-a retras. Am vrut să mă retrag mai demult, dar am zis că îmi pare rău pentru ce am făcut aici. Dar totuși trebuie să mă gândesc și la mine. Sunt deja la capătul puterilor, presiunea este foarte mare. Tocmai, când ajungi în vârf, atunci este mai greu, pentru că toată lumea vrea ceva de la tine, dar nimeni nu îți dă. Sunt convins că Informatica va merge și fără mine și fără Lupu, și poate ceva se va gândi și la Informatica.

Ambros este antrenor la Rostov și este și antrenorul naționalei. De ce trebuie să fim noi mai șmecheri, să cedăm la presiunea unuia și a altuia. Noi ce am făcut aici am făcut din plăcere și nebunie și de asta am avut rezultate! Cu bani, fără bani, toată lumea ne-a blamat. Că nu ne plătim jucătorii. Asta am făcut, am câștigat tot ce se putea câștuga. Important este să fi om și să vorbești cu jucătorul. Că nu îi dai acum, dar îi dai peste o lună, dar jucătorii trebuie să fie respectați. Nu să-i înjur, pentru că nu vreau să vă spun tot felul de aventuri care au fost pe aici prin săli vizavi de conducători și de jucători. Nu am înjurat niciodată un jucător, m-am dus la el și am vorbit. Să stai cu sabia deasupra capului jucătorului nu este normal. Eu le doresc baftă tuturor echipelor din campionat. Informatica va merge mai departe. Poate vreodată dacă se va întâmpla ceva la Informatica și în sportul din Timișoara, voi reveni.”

Adrian Moț a condus echipa de pe bancă, deoarece Nelu Stancea își va începe contractul la Deva din ianaurie. ”Este o victorie importantă, o opțiunea importantă pentru a termina acolo sus sezonul regulat. Campionatul e lung și știm cu toții că se va decide în play-off. E important că am obținut o victorie astăzi. Vom avea sărbători frumoase și ne pregătim de final. Le-am spus jucătorilor să dea tot ce e mai bun din ei, dar pentru echipă. Am încercat să facem un grup compact, să ne unim. Este meritul președintelui care a făcut lotul și ei, că au demonstrat că merită să fie în această echipă. Știma că într-un derby pot apărea eliminări, de asta nu am dezarmat, ne-am văzut în continuare de planul tactic și până la urmă, a fost bine și cu această eliminare. Timișoara este un club puternic, care s-a luptat an de an să fie acolo în față. La cum cunosc conducerea lor nu cred că vor dezarma, ci vor găsi soluțiile viabile să se lupte și anul trecut pentru trofee”, a declarat antrenorul de moment al Devei.

Campionatul de futsal se va opri până la finalul lunii ianuarie.

 

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.