Partida dintre Informatica Timișoara și United Galați e din nou în centrul unui scandal foarte mare. După ce jocul nu s-a disputat în 7 noiembrie, din cauza unei toxiinfecții alimentare a bănățenilor, moldovenii refuză să vină la termenul reprogramat. Clubul United invocă aspecte foarte grave care merg inclusiv spre sfera justiției, cum că adeverințele medicale ale sârbilor au fost date deși ei nu erau în România!

Concret, luni, 6 noiembrie, Informatica a anunțat FRF că mai mulți jucători au toxiinfecție alimentară și că nu pot juca în data de 7. United a mers la Comisia de Disciplină, pentru un 5-0 la ”masa verde”, dar jocul a fost reprogramat pentru azi, 23 noiembrie. Din cauza că sala din Timișoara a ocupată, timișorenii au dus partida la Sânnicolau Mare, unde astăzi vor fi singuri cu brigada de arbitri și observatorul, pentru că adversarii sunt tot la Galați” ”Nu am făcut deplasarea, am considerat că nu putem chinui jucătorii. Comisia de Disciplină nici nu a judecat acest caz, au reprogramat cei de la Comisia de competiții. Eu nu contest actul medical al adeverințelor celor de la Timișoara, ci aspectul regulamentar, că aveau alți jucători cu care puteau juca acest meci. Noi am fost în 7 la sală și era antrenament de volei. Am vrut să trimitem echipa de U19, dar e o deplasare de 700 de km”, ne-a declarat președintele clubului de futsal United, Toader Ștefu.

Oferte echipament JomaCatalog 2018 JSport.ro - Joma, Cluburi, echipamente sportive, echipe

Cei de la Galați nu se tem că riscă ei acum să piardă cu 5-0 și spun că au dreptate de partea lor. De altfel, Ștefu ne-a pomenit aspecte pe cât de interesante, pe atât de grave. ”Nu am nimic cu jucătorii Informaticii, dar managerul Lungu nu are dreptate. Este greșeala lui Lupu și a lui Lungu aici. Noi am venit la Timișoara de duminică și le-am spus că dacă jucătorii sunt în spital, vrem să-i vizităm. Ne-au spus că nu se poate. I-am găsit pe Ilaș și Iancu într-o pizzerie lângă hotelul unde eram cazați. Sârbii nici nu erau în țară! Avem raportul intrărilor și ieșirilor din țară, de la organele abilitate! Vom merge mai departe inclusiv al Ministerul Tineretului și Sportului și la DNA, pentru că este trafic de influență mascat!”, ne-a mai spus Ștefu.

Ștefu ne-a spus că a trimis un document la federație de acum două zile, pentru a anunța că nu se prezintă la meci. Gabriel Lungu însă spune că acel document nu are valoare. „Ei au trimis o notificare. Nici la comisie nu au cerut nimic. Ei au invocat situația noastră financiară și că nu am fi putut juca acel meci pentru că jucătorii noștri sunt neplătiți. Sârbii nu au plecat din țară, nu este adevărat”, ne-a spus Gabriel Lungu. gălățenii veniseră la Timișoara din 5 noiembrie, duminică, și au stat în Banat până joi 9 noiembrie inclusiv, când au avut meci la Reșița.

Practic. prima dată, Comisia de Disciplină a refuzat dosarul, dar gălățenii au depus o nouă întâmpinare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.