Joma - JSport.roJSport.ro

SCM Poli a cules roadele muncii din ultimi ani și a câștigat în sfârșit un prim trofeu, finala Cupei României Fan Courier, după o victorie la scorul de 31-27 cu CSA Steaua. Echipa lui Pero Milosevic a dominat tot jocul de la Focșsani și a luat un trofeu după care handbalul timișorean tânjea din 1991, de când s-a luat titlul. Anterior, Poli a mai câștigat Cupa României în 1986.

Timișorenii au intrat foarte bine în meci, cu acțiuni în forță spre poarta Stelei, și s-au instalat ușor la conducere. De asemenea, și defensiv, jocul a fost foarte bun, cu paradele portarului Cristian Tcaciuc, dar și cu apărarea foarte compactă pe zona centrală a violeților. În minutul 12, Steaua s-a apropiat la 5-4, dar bănățenii au revenit repede la un avantaj confortabil. ”Militarii” au recurs la soluția de ataca cu șapte oameni, fără portar, iar la multe faze, timișorenii au profitat că între buturi nu era nimeni și au marcat. La finalul primei reprize, după ce Steaua a spart defensiva lui Poli cu doi pivoți, diferența s-a redus la 15-14.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

La reluarea jocului, Timișoara și-a refăcut rapid diferența de două goluri. Steaua a trebuit să alerge după diferență și a riscat în continuare cu jocul fără portar pe fazele de atac. O carte necâștigătoare, pentru că Poli a mai înscris în poarta goală și s-a desprins la 24-18. Chiar și așa, deși Steaua nu a condus niciodată, finalul a fost unul aprins. Bucureștenii s-au apropiat la 27-24, iar Poli a avut om eliminat. A fost un ultim moment psihologic al jocului, dar depășit cu bine. Timișoara nu a mai putut fi oprită pe final, iar cu acest trofeu, și-a asigurat și participarea în cupele europene.

Timișoreanul Marius Sadoveac nu a revenit degeaba în românia și acasă, și la final a fost desemnat MVP-ul turneului F4. Cel mai bun marcator al lui SCM Poli a fost Marjanovic, cu 9 goluri, urmat de Sadoveac, cu 7, Dragas, cu 6, Cîmpan, cu 3, Milosevic și Pribanic, cu câte 2 goluri, și Fenici și Varo, cu 1 gol. De subliniat și paradele lui Tcaciuc și Varo dintre buturi. Florea a dat cele mai multe goluri pentru Steaua, 8.

La mijlocul săptămânii, SCM Poli va juca acasă cu CSM Făgăraș.

foto: facebook.com/scmpolitehnica

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.