Joma - JSport.roJSport.ro

Anul 2020 va fi un an de transformări la SCM Poli, club afectat de probleme financiare. După ce au plecat Dragas și Pribanic, un alt jucător și-a depus memoriu, din cauza restanțelor salariale mari. Bugetul tuturor secțiilor s-a redus, dar conducerea spune că municipalitatea e dispusă să plătească pentru organizarea Final Four-ului Cupei României.

Milos Dragas și Antonio Pribanic au avut memorii depuse, dar au plecat până la urmă cu reziliere amiabilă de contract. Dragas a ajuns la Turda, iar pivotul nu va juca în România. Firește, Pero Milosevic e dezamăgit. ”Anul trecut dorința mea de sărbători a fost să nu plece niciun jucător. Așa a și fost și am câștigat Cupa României. Le mulțumesc celor doi jucători care au făcut istorie cu noi, le doresc succes la viitoarele lor echipe. Niciun antrenor nu vrea să-i plece jucătorii. Eu mi-ș fi dorit, dimpotrivă, să aducem alți jucători. Trebuie să ne luptăm, eu sunt profesionist. Vom mai aduce jucători de la Academia de handbal. Mie îmi place să antrenez juniori, vom lupta până la final în fiecare meci. Știu că nu va fi ușor fără titularii posturilor de inter stânga și pivot. Sperăm să se regleze situația. Noi aveam un proiect să creștem echipa pas cu pas. Acum asta este”, a declarat antrenorul Timișoarei.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

De asemenea, și Flavius Cîmpan a depus recent un memoriu, mai ales că din trei salarii restante, la clubul SCM s-a plătit doar 25% din valoarea unui singur salariu, tuturor sportivilor. Și la secțiile de baschet și rugby s-a diminuat bugetul, iar la handbal, e vorba de 30%, fără să se ia în calcul costuri pentru participare în cupele europene. ”Pribanic și-a dorit, pentru că soția sa a terminat studiile, să se stabilească mai aproape de Germania. Dragas și-a exprimat și el dorința de a înceta amiabil contractul. Nu există niciun fel de daune, s-a închis fără plata de alte penalități. Nu este un buget care ne asigură performanța, dar ne permite să ne batem pentru ea. Orbovic (n.r. plecat din august), Dragas și Pribanic erau oameni de bază în momentul în care ne-am asumat anumite obiective. Reașezarea clubului ne facem să ne gândim la o strategie. Avem o echipă de copii foarte bună, vom promova câțiva jucători în prima fază cel puțin la antrenamente, ca Pero să se decidă. Ne vom baza foarte mult pe jucători tineri și să încercăm să readucem cât mai mulți timișoreni. Există un singur memoriu. Sper să nu plece și ca băieții să înțeleagă că de obicei, în ianuarie și februarie se primeau mai multe salarii”, a precizat managerul sportiv Dan Dumitru.

Secția de handbal a primit asigurări că dacă vor câștiga tragerea la sorți pentru Cupa României, primăria va da bani pentru organizarea turneului Final Four, care are costuri destul de ridicate. În februarie va fi tragerea, inclusiv pentru împerecherea semifinalelor, unde au mai ajuns Bacău, Dinamo și Dobrogea Sud.  ”E clar că ne vom concentra pe Final Four-ul Cupei României. Sperăm ca sorții să ne surâdă și să putem aduce turneul aici. Sunt costuri destul de mari, dar am avut o discuție cu domnul director. Există aprobat bugetul în condițiile în care acest lucru va fi posibil”, a precizat Dan Dumitru.

Poli va începe săptămâna aceasta și amicalele. Vineri, de la ora 17, acasă cu Reșița, iar apoi, sâmbătă, în orașul de pe Bârzava. În 17 sau 18 ianuarie urmează un meci la Dinamo Pancevo, iar pentru 23 sau 24 se discută cu Proleter Zrenjanin sau cu Kikinda.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.