Joma - JSport.roJSport.ro

ch.poliCH Poli este singura echipă de handbal ce nu face transferuri în perioada asta, și nu e deloc întâmplător. Din informațiile ce ne-au parvenit, clubul a primit interdicție de la federație, în urma memoriilor depuse de jucătorii cu restanțe financiare. În schimb, clubul continuă să trimită comunicate ca și cum nu ar avea nicio problemă, iar oficialii fug de întrebările jurnaliștilor.

CH Poli a trimis un comunicat fără nicio declarație a unui conducător, cum că echipa mare va trece complet în structura SCM Timișoara, club care a furnizat din 25 noiembrie banii de funcționare pentru echipa alb-violetă. Comunicatul precizează că modificarea CIS-ului nu va duce la retrogradarea echipei sau la imposibilitatea de a participa în cupele europene. Totuși, comunicatul ”uită” lucruri esențiale.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

CH Poli a fost reclamată cu memorii la FRH deja din luna mai de jucătorii Demis Grigoraș, Irakli Chikovani și Andrei Păiuș, pentru salariile neplătite pentru august, septembrie, octombrie și mare parte din noiembrie 2015. Sursele noastre spun că alb-violeții au primit deja interdicție la transferuri, deoarece termenul de 30 de zile de plată a fost depășit. Mai mult decât atât, oficialii s-au rugat de jucătorii cu memorii să își amâne litigiile până la 16 decembrie! Am vrut să verificăm informația, dar Dan Dumitru, care e implicat și la federație și Poli, sau Radu Țoancă, directorul SCM Timișoara, nu au putut fi contactați.

De asemenea, l-am apelat și pe președintele clubului de handbal Ioan Doboși. De dimineață, oficialul ne-a spus că este la bancă, iar ulterior, nu a mai răspuns la telefon. Trebuie menționat că CH Poli are sponsori, teoretic. Practic, a fost depedendetă de banii publici, și după ce Curtea de Conturi a blocat banii de la CLT și CJT, activitatea sportivă s-a susținut prin fondurile clubului CSU Poli, fără ca sportivii să primească salarii. Dovada cea mai clară e că echipa are restanțe și acum, la peste o lună de la finalizarea sezonului, și nici măcar unul dintre cele patru salarii restante nu au fost acoperite și singura ”soluție” era un artificiu de premiere, tot din bani publici, însă care nu a primit avizul de legalitate!

În aceste condiții, CH Poli a pierdut jucători. Demis Grigoraș a semnat cu Tatabanya, Cristi Fenici, cu HC Dobrogea Sud, iar Iulian Halcă, Mihai Timofte și Irakli Chikovani, cu Dunărea Călărași. În 30 iunie, și-au terminat contractul și Andrei Păiuș, Andrei Santeiu, Zlatko Dascaloski, Răzvan Vîlceanu și Levente Szentpeteri.

foto: facebook.com/Clubul-de-Handbal-CSU-Politehnica-Timisoara

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.