Joma - JSport.roJSport.ro

Handbalul românesc s-a oprit cu câteva zile înainte de declanșarea stării de urgență. Jucătorii de la SCM Poli au rămas majoritatea în Timișoara și sunt autoizolați la domiciliu. Cristian Fenici spune că dacă pauza se va mai prelungi mult, varianta reluării sezonului de handbal va fi tot mai complicată.

În afara de Marjanovic, cei de la Poli sunt toți în Timișoara. Echipa păstrează legătura cu managementul și cu staff-ul tehnic zilnic, cu ajutorul unui grup de Whatsapp. Căpitanul Cristian Fenici admite că antrenamentele făcute acasă nu se pot compara cu antrenamentele standard pentru un jucător de handbal. ”Această perioadă prelungită de pauză nu face bine nimănui. E greu și pentru cei care fac mișcare periodic, nouă sportivilor de performanță ne este dificil să trecem la intensități de efort atât de diferite. Trebuie să avem grijă să ne menținem în formă în acest mod; e greu să ne pregătim singuri înăuntru sau în curte. Mingile de handbal sunt încuiate la sală! Ne-am jucat și cu mingea, dar cu cea a băiețelului meu, am mai dar niște pase. Pe mingea adevărată de handbal chiar nu am mai pus mâna de când a început această perioadă…”, a declarat Fenici, pentru pagina de Facebook a clubului.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

La începutul lunii aprilie urma să se joace Final Four-Cupei României. Poli, deținătoarea trofeului, ar fi jucat în semifinale cu gazdele, Dobrogea Sud Constanța. Cum în campionat, echipa e pe locul 8, ultimul ce duce în play-off, cupa e principalul obiectiv. Însă fiecare zi ce trece periclitează reluarea sezonului. ”Așteptăm cu toții să treacă această situație de urgență. Sper să nu se mai prelungească prea mult, eventual cu alte două săptămâni după Sărbătorile Pascale… Sper să apucăm să jucăm, să nu se încheie campionatul în acest mod; ar fi frumos să ne clasăm în obiectiv și să jucăm și Cupa României, pentru că e un trofeu de care suntem din nou aproape, e o mare oportunitate. Dacă perioada de pauză se va prelungi, va fi din ce în ce mai greu de jucat. O lună e deja destul de mult, iar dacă mai trec câteva săptămâni ne va fi foarte greu de jucat într-un timp scurt fără pregătire centralizată”, a mai spus Fenici.

Vineri, județul Timiș a ajuns la 126 de cazuri confirmate de coronavirus, atât vindecate, cât și active.

foto: facebook.com/pg/scmpolitehnica

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.