Joma - JSport.roJSport.ro

Prima victorie pentru SCM Poli, deținătoarea Cupei României, a venit abia etapa a șasea, la scorul de 24-23 cu CSM Focșani. A fost un joc echilibrat, dar până la urmă, cu eforturi, poliștii au reușit să obțină primul succes al sezonului, în ciuda absențelor lui Tcaciuc, Păiuș, Pribanic și Dragas.

Meciul a început mai bine pentru Poli, dar apoi, moldovenii au reușit să urce în avantajul de 3-5. Poli a revenit în joc în mai puțin de cinci minute, cu 8-7 după un gol marcat de Șomlea, iar apoi Sadoveac a mărit diferența la 9-7. Nu a existat nicio desprindere decisivă, deoarece moldovenii au continuat să se țină aproape de gazde. După ce a existat și un avantaj la 13-10, la pauză s-a intrat cu 13-11. Focșaniul a tras tare pentru revenire în repriza a doua și egalare a venit în minutul 54, după ce Pătru a speculat o eroare a lui Șomlea la mijlocul terenului. Poli nu s-a pierdut însă cu firea și și-a refăcut avantajul.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Cel mai bun marcator al timișorenilor a fost Sadoveac, cu 7 reușite, urmat de Marjanovic, cu 5 goluri, Fenici, cu 4 goluri, Șomlea, cu 3, Milosevic și Cîmpan, 2 goluri fiecare, și Năstăsie, 1 gol. Miroiu a fost cel mai bun marcator al oaspeților, cu 7 reușite.

Marius Sadoveac a spus că pentru echipă a contat mult că s-au achitat salariile pe iunie și iulie, restante. ”Ne bucurăm că a venit prima victorie, deși a fost un meci foarte greu. Ne bucurăm pentru prima victorie, deoarece echipa Focșaniului în acest început de an este o echipă în mare formă. Era neînvinsă până în acest moment. Este foarte important să strângem puncte, nu contează ce jucători accidentați avem, suntem o echipă și trebuie să câștigăm în orice formulă. Contează că au intrat o parte din salarii, deoarece exista o nesiguranță în sânul echipei. Fiecare jucător se gândea la viitorul lui, și acum, având acest semn de bun augur, sperăm ca lucrurile să se pună pe făgașul lor normal. Aveam nevoie de o victorie pentru meciul contra celor de la Olympiacos”, a punctat jucătorul.

Dalibor Cutura a spus că în ciuda înfrângerii, e mulțumit de startul excelent de sezon al Focșaniului. ”Felicit echipa din Timișoara pentru primele 3 puncte pe care le-a reușit. Eu sunt mulțumit, am luptat până la sfârșit. Am pierdut la un gol diferență. E clar că astăzi am pierdut meciul în atac. Eu sunt foarte mulțumit cu ce a făcut echipa până acum. Apărarea 5+1 a fost problema. Știam de la început că Timișoara joacă foarte agresiv, cu apărarea 5+1, și ne-am pregătit, dar, se întâmplă. Jucătorii nu au fost foarte buni azi în atac. Avem meci cu Călărași, mergem mai departe. Oricum, începutul de sezon a fost bun pentru noi”, a punctat antrenorul moldovenilor.

SCM Poli începe aventura europeană duminică, de la ora 18, la meciul cu Olympiacos Pireu, turul din turul II preliminar al Cupei EHF.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.