Joma - JSport.roJSport.ro

Constelația de vedete de la CSM București a jucat sâmbătă la Timișoara, cu Universitatea de Vest, în optimile Cupei României la handbal feminin. ”Tigroaicele” s-au impus cu 33-21, după o primă repriză în care și-a menajat unele vedete. Timișorenii au venit în număr foarte mare să vadă duelul dintre actuala campioana a Europei și marea echipă a Banatului din trecut, iar la final, s-a ”năvălit” pe parchet.

Universitatea a avut momente bune de joc în debutul partidei, când a și condus, până la 8-7 în minutul 12. CSM-ul a preluat conducerea apoi, iar la pauză s-a intrat cu 15-19. În repriza secundă au intrat ”senatoarele” de drept, în frunte cu Paula Ungureanu în poartă, și totul s-a terminat. Chiar și așa, cu probleme de la echipa bucureșteană, dar și cu relaxarea ce o induce un asemenea meci, jucătoare precum Oana Manea, Aneta Udriștioiu sau Iulia Curea au avut ratări la faze simpe în fața porții.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

La final, Bianca Bazaliu a resimțit probleme medicale. Cele mai multe goluri pentru CSM București le-a marcat Aneta Udriștioiu, 14, iar pentru Timișoara, Alexandra Bojan a marcat de 6 ori. Timișorenii au venit în număr mai mare ca la meciurile lui Poli, care a câștigat recent Cupa României, iar la final, mai ales copiii, au intrat pe parchet pentru poze și autografe cu vedetele CSM-ului. Orașul are o „foame” pentru o echipă de handbal feminin.

Sorin Voicu spune că elevele sale au reușit să țină piept adversarelor. ”Mobilizarea fetelor în prima repriză a fost mai mare. Necunoscând adversarul pe viu, că la la televizor le mai vedem, am creat așa o emulație în jurul lor, să-și dorească să lupte. Nu să câștige, dar să lupte și să nu  ne facem de baftă, pentru că este o echipă de superclasă, cu jucătoare românce, cu jucătoare străine. Din punctul acesta de vedere jos pălăria pentru fetele noastre, cât au rezistat. Fizic și psihic au tras ușor, ușor pe margine. Eu sunt mulțumit pentru pasul acesta făcut cu acest meci de Cupa României cu o echipă bună. Paula pe undeva a închis poarta, pentru că de la 4 goluri s-au dus la 9 goluri, așa, scurt, în cinci minute. Un portar îți dă jumătate de echipă”, a spus antrenorul Universității.

Tehnicianul consideră că înființarea echipei SCM-ului,care a ratat promovarea și s-a desființat, a fost o decizie pripită. ”Cred că s-a dorit prea mult dintr-o dată. Având deja o echipă în Timișoara, nu mai ai de ce să faci o a doua echipă. Dacă era o echipă în prima ligă și una în liga a doua, se putea vorbi altfel, că o pepinieră pentru prima echipă. Dar când sunt două echipe modeste, e greu să faci ceva. Bunăvoință a fost, dar…”, a mai spus Voicu. În seria D a ligii secunde, Universitatea e pe ultimul loc, 6.

Jucătoarele de la CSM București au fost impresionate de primirea de la Timișoara. ”Am început și meciul acesta cu Timișoara foarte greu, chiar ne-au condus. Mă bucur foarte mult că am câștigat acest meci. Era de așteptat. Felicit echipa Timișoarei că au luptat până la capăt. Știam de când eram mică de publicul minunat de la Timișoara. Le mulțumim tuturor oamenilor care au venit, pentru că ne-au susținut”, a precizat Aneta Udriștioiu.

Iulia Curea a fost în asentimentul colegei sale. ”Ne bucurăm și primim cu căldură dragostea lor. Asta înseamnă sportul și mă bucur că peste tot este handbal. Am avut un sezon destul de greu și continuă să fie destul de greu. Dar urmează o săptămână în care avem puțin liber, să ne recuperăm. Fetele pleacă la echipele naționale și sperăm să venim cu altă energie înapoi”, a precizat Curea.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.