Joma - JSport.roJSport.ro

Handbaliștii de la SCM Poli au început cu dreptul și meciurile oficiale, după o victorie cu 27-26 cu marea rivală Dinamo București. Un rezultat cu satisfacție mai ales de moral, deoarece timișorenii sunt pe locul 6, venit după succesul cu 31-29 din tur, o primă victorie însă în fața propriilor fani cu campioana en-titre.

La acest meci, Poli nu i-a avut pe Șania și pe pe portarul Kocic, plecat în Serbia, dar Tcaciuc s-a achitat destul de bine de sarcini. Dinamo însă a intrat mai bine în meci, ajutată și ea dintre buturi de Saeid Hedaridad. Poli a preluat prima dată conducerea după 13 minute, după un 7 metri transformat de Marjanovic. Toată prima repriză s-a jucat strâns, iar nervii de pe bancă nu au lipsit. Chiar înainte de pauză, Poli a primit o eliminare de bancă, iar la vestiare s-a intrat cu 12-12.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În repriza secundă, după un joc echilibrat, în minutul 42, Poli s-a desprins la două goluri, la scorul de 19-17, după o reușită a lui Orbovic. De data aceasta, Dinamo, lipsită de Mousavi, nu a mai reușit să revină și să echilibreze situația. În ultimele opt minute, Timișoara s-a desprins și la patru goluri, iar time-out-urile lui Constantin Ștefan nu au mai putut face nimic, decât să reducă diferența la un singur gol.

Cel mai bun marcator al timișorenilor a fost Milos Dragas, cu 8 goluri, urmat de Dragas, cu 6, Orbovic și Fenici, fiecare cu 4 goluri, Sadoveac, cu 3 goluri, Pribanic și Cîmpan, cu 1 gol fiecare. De la Dinamo cei mai buni marcatori au fost Muhamed Zulfic și Ante Kuduz, cu 7, respectiv 6 goluri.

Pero Milosevic spune că diferența reală nu era de un singur gol. ”E o victorie meritată acasă. Nu am bătut aici de mulți pe Dinano, campioana. Nu a fost ușor, mult timp am mers cap la cap. Am avut și trei goluri la final, nu e bine că am terminat așa. Cine vede meciul vede doar un gol diferență, meritam să câștigăm cu 3 goluri. Dar Dragas s-a grăbit la o aruncare și nu am primit un 7 metri. Am jucat bine în atac. Tcaciuc a apărat bine, dar în ultimele minute am greșit eu, trebuie să-l înlocuiesc cu Varo, pentru că la ultimele cinci-șase aruncări, nu a atins mingea. Dinamo e campioană, arbitrii și observatorii respectă mult campioana. E normal au luat titlul în ultimii trei ani. Dar nu ne respectă pe noi, la noi acasă. Un meci bun, tare, am stat bine în defensivă. În atac am știut ce vrem să facem, știam că va fi greu să dăm gol cu Savenco acolo. Dar ne-am antrenat mult să îi facem să se miște. Nu am intrat bine în meci, cu aruncările lui Orbovic și Dragas, care avea poftă de joc, dar a căutat prea mult faultul și nu asta ne interesa. Suntem de trei luni fără Kocic. Sadoveac avea o mică entorsă, Șania are ruptură musculară. Eu de acum mă gândesc la meciul de la Buzău”, a declarat antrenorul lui Poli.

Constantin Ștefan a spus că nu a putut pregăti meciul în condiții optime. ”Vreau să felicit Poli pentru victorie, o victorie meritată. Din păcate, noi astăzi nu am reușit să ne facem jocul obișnuit și datorită apărării foarte agresive a celor de la Timișoara. Ne propusesem să luăm cele 3 puncte pentru că în clasament nu stăm foarte bine. Diferența s-a făcut între cele două apărări. Dacă meciul a mers cap la cap în prima repriză și mare parte din repriza a doua, noi nu am mai reușit să avem aceeași densitate în apărare, așa cum au făcut-o cei de la Poli pe tot parcursul jocului. Și astăzi nu am avut cei doi portari, din păcate, într-o formă cu care ne-au obișnuit. Întreg lotul s-a strâns cu două zile înainte, pentru că am avut patru jucători la campionatul mondial, și doi accidentați. Nu am putut să pregătesc meciul cu întreaga echipă și lucrul acesta s-a văzut în exprimarea jocului. Va conta rezulatul, pentru că play-off-ul și-a schimbat desfășurarea, se intră cu puncte”, a spus antrenorul lui Dinamo.

Duminică, SCM Poli joacă în deplasare la HC Buzău, de la ora 17,30.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.