Joma - JSport.roJSport.ro

SCM Poli s-a impus cu 34-29 în meciul cu CSA Steaua București, din prima etapă a returului, totodată, ultima partidă de campionat programată în anul 2019. Dacă în teren lucrurile au decurs bine, ne vedem nevoiți să subliniem din nou bătaia de joc la adresa presei. La extindere sălii, în 2015, din bani publici s-a amenajat o sală de conferințe de presă, transformată de secția de handbal de la sine putere în sală de vizionari, iar conferințele se fac în spațiu deschis, cu muzica din sală pe fundal, doar pentru a fi bifate, la secția care are un departament de marketing stufos și are de departe cel mai mare buget din tot clubul SCM! Astfel, din lipsă de respect pentru presă, s-a ajuns ca la meciuri să vină doar reporterul Tmsport, alături de un cameraman și ofițerul de presă al clubului. 

Meciul a decurs de la început bine pentru Poli , care s-a distanța mult mai ușor și rapid ca în alte partide. Steliștii au reușit unele goluri ușoare, pe contraatac, ceea ce a făcut ca Poli să nu se desprindă atât de clar în invingătoare. După 25 de minute, Humet a redus diferența la 15-14, dar oaspeții nu au reușit egalarea și la pauză s-a intrat cu 17-15. Roș-albaștrii au sperat în revenire, și s-au apropiat de trei ori la un singur gol, ultima dată la 28-27 în minutul 53. De aici, Poli a dominat clar jocul, ajutată pe tot parcursul reprizei secunde și de intervențiile lui Cristian Tcaciuc, iar la final, a câștigat la o diferență clară.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Cel mai bun marcator pentru Poli a fost Antonio Pribanic, cu 8 goluri, Dragas și Sadoveac, fiecare cu câte 7 goluri, Marijanovic, cu 5 goluri, Fenici, cu 4 goluri, Cîmpan, cu 2 goluri și Tcaciuc, cu 1 gol. Gabriel Florea a fost cel mai bun marcator al Stelei, cu 6 goluri.

Pero Milosevic regretă că acum că echipa merge bine, vine pauza din Liga Zimbrilor. ”Sunt fericit că am câștigat contra Stelei, o echipă cu un lot foarte bun, pe toate posturile. Am jucat bine din prima repriză, când am avut 9-5. În acel moment am avut trei oportunități să ne desprindem la 5 goluri diferență . Am făcut însă greșeli pe aruncare și am călcat semicercul. Nu am reușit atunci să ne desprindem decisiv, dar apoi am schimbat și atacul și apărarea, și sunt mulțumit de ce a ieșit. Cristian Tcaciuc a intrat bine în poartă, când nu înscriem, el ne ajută, cu intervențiile sale. Așa, nu am avut emoții pe final și sunt mulțumit că avem aceste cinci victorii consecutive. La Chiajna am pierdut la 2 goluri diferență, și acum am câștigat cu 5 goluri.Cred că acum am ajuns într-o formă bună, dar e păcat că s-a terminat campionatul. Mulțumim și publicului, care a fost azi alături de noi”, a precizat antrenorul lui Poli.

Cristian Tcaciuc a lipsit o bună parte din tur, din cauza unei accidentări. ”Mă bucur că am câștigat. Vin după o perioadă foarte lungă de accidentare și mă bucur că am revenit cu o victorie foarte importantă acasă, alături de public. Sper să continuăm cu victoriile acasă, sunt foarte importante și mă bucur încă o dată că am revenit acasă cu o victorie. Mi-a fost foarte, foarte greu. Au fost niște luni în care am muncit cu gândul la momentul acesta în care voi fi pe teren și voi putea să-mi ajut colegii și voi putea juca handbal”, a precizat Tcaciuc.

Sandu Iacob a spus că erorile din debutul jocului i-au fost fatale formației sale. ”Am pierdut de la început. Prima posesie pe care am avut-o am risipit-o pe o greșeală tehnică individuală. Practic, moralul mi-a fost zdruncinat din primele secunde. Am încercat să revenim, dar la fel, au fost mult prea multe greșeli tehnice pe faza neforțată, de atac. Apărarea noastră nu a funcționat pentru că am fost defensivi și aruncătorii lor principali au tras fără să fie contacta. Practic, le-am ușurat munca. Cu alte gânduri am venit și cu alt gen de abordare în pregătirea meciului. Dar, în momentul în care a intervenit stresul, lucrurile s-au schimbat și blocajul mental a fost suficient de mare încât să nu găsim soluțiile. Deciziile pe care le-am luat au fost în favoarea adversarului, pe care îl felicităm pentru victorie, au fost mult mai pragmatici și au profitat de fiecare inexactitatea a noastră”, a precizat Iacob.

Poli mai are un meci anul acesta, la Botoșani, duminică, cu Magnum. Partida programată la ora 12 contează pentru sferturile Cupei României.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.