Handbaliștii de la SCM Poli au triumfat cu 28-13 în fața celor de la HC Vaslui, pe care i-au dominat în ultima parte a reprizei a doua. Alb-violeții s-au impus cu o apărare foarte bună, pe care moldovenii s-au chinuit să o străpungă mai ales în partea secundă a jocului, fapt remarcat de ambii tehnicieni. Sandu iacob a spus că arbitrajul i s-a părut în favoarea gazdelor.

Poli a păstrat formula cu Savic, Marjanovic, Krsto Milosevic, Fenici, Hrimiuc, Orbovic și Cîmpan, cu Șania și Vuk Milosevic trimiși pe faza de apărare. Poli s-a desprins la două goluri după primele zece minute, la scorul de 4-2. Vasluienii au reușit să își fructifice viteza la câteva faze, ajutați din poartă și de Bogdan Pralea, însă alb-violeții au tot menținut un mic avantaj. În minutul 22, după eliminarea lui Hrimiuc, Alexandru Farcaș a egalat la 10.

Oferte echipament JomaOferte Joma

Echilibrul s-a menținut pentru câteva minute bune, după ce și Fenici a fost trimis pentru două minute pe bancă. Moldovenii au egalat la 11, apoi la 12, cu golul lui Gabriel Bujor în inferioritate numerică. După minutul 28, și Mihai Bujor a fost trimis pe bancă, iar așa, Poli și-a refăcut avantajul de două goluri. La pauză s-a intrat cu 15-13, repriza a doua a fost una mult mai puțin echilbirată.

După zece minute în care bănățenii și-au creat un adăpost de trei goluri, în minutul 40, Gabriel Bujor a văzut cartonașul roșu și albastru după ce l-a călcat pe cap pe Vuk Milosevic, care însă a putut continua. După jumătatea reprizei, Poli s-a desprins la o distanță tot mai greu de ajuns, mai ales cu cât timișoreni au și închis bine apărarea. Și cu avans de 7 goluri la un moment dat, meciul s-a terminat cu victoria la 5 lungimi de undă a gazdelor.

Marjanovic și Orbovic au marcat cel mai mult pentru SCM Poli, 5 goluri. au mai înscris: Vuk Milosevic, 4 goluri, Krsto Milosevic, Hrimiuc, Cîmpan și Fenici, fiecare, 3 goluri, plus Șania, 2 goluri. Dediu și Farcaș au fost principalii marcatori ai moldovenilor, fiecare cu 6 reușite.

Pero Milosevic a vorbit despre importanța defensivei. ”S-a văzut că Vasluiul e o echipă bună, aleargă mult, joacă cu inima. Dar azi chiar am meritat victoria, am condus tot meciul, l-am controlat. Am fost foarte puternici în apărare, am făcut ceva greșeli în atac, dar eram sub tensiunea debutului după meciul pierdut la Călărași în ultima secundă. Îmi felicit jucătorii, dar și pe Vaslui, pentru că au făcut un meci bun, însă azi am fost peste ei. Stilul nostru din ultimii doi ani a implicat cea mai bună apărare dintre toate echipele. Ne dorim să continuăm așa tot sezonul. Dar trebuie să și marcăm. Atmosfera este bună, publicul ne-a ajutat. Am mai multe opțiuni ca anul trecut acum în lot”, a declarat antrenorul alb-violeților.

Krsto Milosevic a spus că echipa avea presiunea debutului acasă. ”Este o victorie mare pentru noi, mai ales după înfrângerea de la Călărași. A fost greu, era primul meci în fața propriului public și am intrat cu această presiune pe umeri, deoarece trebuia să demonstrăm. În repriza a doua am început să jucăm unii pentru ceilalți și să luptăm. Cred că acest sezon e cel mai bun în campionatul românesc. Au venit jucători străini buni, toți sunt mai puternici ca anul trecut. Cred că va fi un campionat mai puternic ca sezonul trecut”, a declarat sârbul.

Sandu Iacob a vorbit de arbitrj, fără a intra în multe detalii. ”Fiecare acțiune a jocului contează. Din punctul nostru are  mai puțină importanță dacă o greșeală tehnică intervine în minutul 2 sau în minutul 40 pentru că de-a lungul timpului se poate dovedi că acea situație poate da un curs diferit jocului. Am făcut suficiente greșeli în prima repriză, am fost nevoiți să recuperăm, a fost consumul de energie suficient de mare. Echipa din Timișoara a obținut o victorie meritată, pentru care o felicităm. Nu am avut luciditate în fazele de atac, am pierdut câteva posesii ușor. De asemenea am întâlnit o apărare foarte bună, relațiile pe faza de apărare sunt foarte bune la Timișoara. Noi încercăm să corectăm ce depinde de noi, sunt situații care nu depind de noi. Nu suntem mereu mulțumiți de deciziile arbitului, încercăm să schimbă ce depinde de noi. Am simțit că arbitrajul a fost un pic pro Timișoara, dar asta nu ne ajută cu nimic”, a declarat antrenorul moldovenilor.

Duminica viitoare, SCM Poli joacă la Constanța, de la ora 16.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.