Joma - JSport.roJSport.ro

SCM Poli Timișoara a obținut cu sudoare victoria la scorul de 31-29 în primul meci din turul II preliminar al Cupei EHF, cu campioana Greciei, Olympiacos Pireu. Elenii au avut și un avantaj de 5 goluri în repriza secundă, dar deținătoarea Cupei României a reușit să revină când părea aproape imposibil și să câștige la un avantaj care chiar dacă nu este mare, dă speranțe pentru retur.

Ca și cum accidentările lui Tcaciuc, Dragas, Păiuș sau Pribanic (ultimul a luat loc pe bancă) nu erau destule, cu o zi înainte de meci, Marius Sadoveac s-a accidentat la antrenament. În prima repriză, Poli a condus în momentele în care adversarul a avut om eliminat, deoarece grecii scoateau portarul pe faza de atac. Totuși, bănățenii nu s-au putut desprinde decisiv. Adversarul a reușit să marcheze multe goluri destul de ușoare, și cu interii, dar pe contraatac. La pauză, s-a intrat cu 14-15, deși Poli a beneficiat de o aruncare de la 7 metri în finalul reprizei, dar ”bolta” lui Marjanovic peste portar a căzut dincolo de linie.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Olympiacos a jucat foarte bine în debutul reprizei a doua, și după doar minute de joc, avea deja avantajul de 14-18 pe tabelă. Timișorenii nu reușeau să oprească incursiunile ofensive ale grecilor, care păreau tot mai siguri de succes. după 48 de minute de joc, scorul se făcuse 20-25. Până la urmă, Poli a reușit să revină pe fondul eliminărilor temporare din tabăra greacă, plus datorită intervențiilor lui Babasafari, intrat în poartă, dar și cu sprijinul publicului. Când mai erau două minute de joc, Irimescu a egalat la 29, iar de la gazde, brazilianul Lemos a pierdut mingea la mijlocul terenului, de și de acolo s-a ”rupt” filmul pentru greci. De altfel, la time-out-ul cerut, jucătorul a și plâns din cauza erorii comise.

Marjanovic a fost cel mai bun marcator al Timișoarei, cu 10 goluri, urmat de de Irimescu, cu 6, Vuk Milosevic, cu 5, Băican, cu 4, Fenici, cu 3, Câmpan cu 2, și Șomlea cu 1. Tziras a marcat cele mai multe goluri ale elenilor, 9, urmat de Arapakopoulos, cu 7, Tsilis, cu 4, Lemos, cu 3, Mallios, cu 2, și Karvatski, Liapis, Sanikis și Tinkir, cu câte 1 gol fiecare.

Pero Milosevic a vorbit despre importanța introducerii lui Irimescu și Babasafari. ”Am obținut acest rezultat cu mare luptă, dar și cu schimbările bune la portar și pivot. Știam ce ni se va întâmpla, nu aveam jucători să ne apărăm 6-0. Am jucat fără Dragas, Sadoveac, Pribanic, Păiuș, jucători titulari. Nu a fost ușor. Știam că Olympiacos are jucători buni luați individual, pe fiecare post. A fost o atmosferă foarte bună, mulțumim publicului pentru ajutor, și lui Mohsen pentru ultimele parade. Am riscat mult în apărare. Fără Marius, nici nu mai zic de Orbovic, plecat în vară. Fără Păiuș și Drgas nu puteam avea o apărare mai scurtă. Am riscat și am câștigat, pe fondul greșelilor lor, al apărării bune și al mingilor apărate de portar. Am revenit, asta ne-a dat un moral bun și la final am câștigat. Le mulțumesc adversarilor, pentru că deși a fost un meci tensionat, au jucat până la final cu mult fair-play”, a spus antrenorul Timișoarei.

Mohsen Babasafari a precizat că el a crezut tot meciul în victoria lui Poli. ”Felicitări celor de la Olympiacos, dar și pentru jucătorii noștri. Am făcut un meci bun, chiar dacă am avut momente proaste de joc. La final, am câștigat pentru că am crezut că o putem face. Am luptat până la sfârșit. Sunt fericit că am câștigat primul meci. Cu siguranță vom merge la Atena să câștigăm și al doilea meci. Trebuie să ne pregătim bine, deoarece avem multe accidentări. Am crezut în Dumnezeu și eram convins că vom câștiga, în ultimele zece  minute”, a spus portarul.

Antrenorul grec, Georgios Zaravinas, a spus că elevii săi au jucat tot meciul slab în apărare. ”Felicitări echipei timișorene pentru victorie. Nu suntem mulțumiți, pentru că pe tot parcursul jocului, nu doar în ultimele zece minute, n-am jucat nimic în apărare. Chiar și când am avut avantaj de 4-5 goluri, nu am jucat nimic în apărare. Am primit 31 de goluri, și cum timișorenilor le-au lipsit doi jucători, e clar că am primit prea multe goluri. Nu meritam să câștigăm, pentru că nu ne-am implicat defensiv și a fost o problemă să mai înscriem pe final. Vom vedea ce se va întâmpla la Atena”, a precizat Zaravinas.

Jucătorul Charalampos Mallios e convins că publicul îi va purta spre o victorie la retur. ”Felicitări Timișoarei. A fost un meci foarte greu. La acest nivel trebuie să joci 60 de minute dacă vrei să câștigi și noi am cam făcut asta doar 50 de minute. Am plătit din cauza greșelilor noastre. Trebuia să fim mai agresivi în apărare și să ne rezolvăm problemele, pentru a trece în turul următor. Cu publicul nostru, va fi un meci foarte diferit. Nu renunțăm niciodată, vedem ce se va întâmpla în Grecia”, a punctat jucătorul grec.

Poli și-a amânat deplasarea la Vaslui din campionat. Returul de la Atena se va juca sâmbăta viitoare, de la 19.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.