Joma - JSport.roJSport.ro

Parcă nu se mai poate handbal fără scandal în Liga Zimbrilor și așa a fost și meciul dintre SCM Poli și Dobrogea Sud Constanța, terminat la egalitate 22-22. După ce oaspeții au început meciul mult mai bine, alb-violeții au revenit la final și au tras să câștige. Meciul s-a terminat cu o îmbulzează colectivă, Chikovani era să se bată cu un spectator, iar oficialii oaspeților au acuzat la final federația că face jocurile pentru Dinamo!

Fără Sadoveac și Dragas, accidentați, Poli a intrat slab în meci, iar Constanța a făcut-o foarte bine și după primul sfert de oră, tabela indica 3-7. Timișoara a revenit și primele tensiuni au fost după ce Poli s-a apropiat la 8-9, când Kevic și Fenici au primit fiecare câte o eliminare. Varo a salvat o minge, iar Pribanic a marcat pe contraatac, dar de la 9-9, oaspeții au revenit și la vestiare s-a intrat cu 10-13. Constanța a început bine și repriza a doua, însă Poli a reușit să revină. Șania a egalat la 21 când mai erau mai puțin de patru minute de joc. În ultimele secunde, bănățenii au reclamat un 7 metri, iar de aici a început o îmbulzeală după care Fenici a primit cartonașul roșu, iar Zvonko Sundovski, cartonașul albastru, la fel ca Andrei Păiuș.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Evenimentele au degenerat într-o atmosferă deloc propice pentru sport. Irakli Chikovani, fostul jucător al Timișoarei, era să se bată cu un spectator, după ce s-a urcat pe gradene să se certe cu omul din public. Mult scandal pentru miză mică rămasă pentru Poli, și o explicație de ce în sală au fost mai puțini spectatori ca la baschet cu o zi înainte, deși sportul cu mingea mică a câștigat anul acesta Cupa României. Marjanovic și Fenici au dat câte 5 goluri pentru România, iar în rest, Milosevic, Șania, Pribanic și Cîmpan au dat câte 3 goluri. Tânărul portar Robert Rusu a repus-o pe Poli în joc cu intervențiile sale din repriza secundă. Principalii marcatori ai constanței au fost Kevic și Malinovic, fiecare cu 5 goluri.

Pero Milosevic e supărat că în alte orașe oaspeților nu li se iau declarații după joc. ”Anul viitor nu mai facem așa dacă rămân antrenor, ci la fel cum e când jucăm noi în deplasare. În alte orașe, niciodată nu e chemat antrenorul advers, poate doar cu excepția unui singur club. La noi mereu vin toți antrenorii, e democrație.  Sunt foarte mândru de jucătorii mei. Noi nu prea mai avem șanse la locul doi, dar am luptat, așa cum am făcut cu CSM. Am fost fair-play. Dar unii fac alte lucruri. Cu Constanța am jucat anul acesta de alte trei ori, anul trecut cu ei am avut finala de Cupa României. Când joci acasă, și se dă 7 metri la o fază ca la final și ai terminat povestea! Altundeva să dă, la noi nu. Nu e prima dată când ni se întâmplă nouă Timișoarei. Măcar dai 9 metri, dar nu dai șansa Constanței să marcheze. Sunt foarte mândru de jucătorii mei, am luptat din greu fără Sadoveac, fără Dragas. Nu ușor să joci cu două absențe. Portarii noștri Tcaciuc și Varo nu au apărat bine, dar a intrat Rusu și a scos mingi. E important pentru el că a intrat așa în meci. Așa vom juca până la final, vom da totul. Asta e obligația noastră, nu să facem calcule. Nu e ușor să revii de la trei-patru goluri diferență în fața unei echipe așa bune cum e Constanța. Șania e un jucător cu experiență, vine după o perioadă în care a fost accidentat. Mereu joacă bine pe final de sezon și eu știu asta. Mai ales când nu marcăm cu aruncări de afară”, a declarat antrenorul timișorenilor.

Branislav Angelovski, team-managerul Constanței, a acuzat federația că trage sfori pentru a înlesni o finală Dinamo-CSM București. ”Un meci foarte dur și foarte urât. Oficialii federației au făcut meciul urât, deoarece au venit să facă un joc în afara terenului. Noi am știut asta, dar nu e nicio problemă. E o atenționare la ce să se aștepte jucătorii la meciul cu CSM. Pentru că văd cine sunt arbitrii. Meciul nu a fost făcut ca Timișoara să câștige, ci ca să piardă Constanța. Pentru că e mai ușor pentru Dinamo să joace o finală cu CSM, deoarece la Constanța ar avea de jucat două meciuri. E 100% clar, adevărat. Miza meciului nu era pentru Timișoara, ci ca Dinamo să aibă două meciuri pe teren propriu cu CSM. Timișoara nu va câștiga cu CSM, deoarece nu vine singură, ci cu doi oameni în spate, cu toată federația. Îmi pare rău, deoarece îl cunosc pe Fenici de zece ani de când sunt în România. Ce face el e o rușine și mi se pare că poate face asta doar la Timișoara. Sare pe arbitri, pune presiune. Terenul la Timișoara este foarte greu. Noi aici încă nu am pierdut. Am obținut acest egal ca o victorie. În minutul 15 aveam deja patru eliminări. Am avut 6-2 și meciul s-a întors din cauza eliminărilor date de arbitri. Nu au judecat cu același criteriu. Nu au avut același criteriu de arbitraj. Pero poate să bată la Călărași, dar nu va fi lăsat să câștige cu CSM dacă ei vor dori punctele aici. CSM va câștiga fără probleme la Călărași. E normal să se joace meciurile de final la o zi diferență. Turda a pierdut meciul cu Călărași și până acum nu se știe unde sunt 6 puncte??! Avem cea mai mare șansă la titlu. Dacă oamenii din federație vor să facă o rușine, n-au decât. Dar EHF-ul vede România. Așa s-a întâmplat cu Macedonia și un an am fost suspendați. Noi ne-am prezentat cel mai bine la nivel internațional. Am ieșit dintr-o grupă cu Porto și Holstebro. Din ianuarie nu am pierdut niciun meci în România. Ambele echipe sunt în F4. Care e diferența dintre grupele C și D din Liga Campionilor? Eu nu văd diferența. Dar băieții și staff-ul Timișoarei nu au nicio vină”, a precizat Angelovski.

SCM Poli joacă următorul meci la Călărași, duminică de la ora 19.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.