Joma - JSport.roJSport.ro
foto: Erik Geiger

Alb-violeții de la SCM Poli au triumfat la scorul de 34-31 în ultimul meci din Seria A, jucat acasă cu CSM București. Succesul bănățenilor este meritoriu, deoarece lui Pero Milosevic i-au lipsit cinci jucători importanți. Din păcate pentru Poli, succesul nu-i ajută să lupte pentru mai mult de locul 7.

Și echipa din Capitală a avut nu mai puțin de șapte absențe. La Poli au lipsit Sadoveac, Șania și Dragas, accidentați, iar Păiuș și Irimescu au fost suspendați. Prima desprindere a timișorenilor a avut loc după zece minute de joc, la scorul de 6-4. Timișoara a continuat să domine jocul până la pauză, când s-a intrat la scorul de 21-16. Jocul s-a mai echilibrat în repriza secundă. CSM București s-a apropiat de două ori la două goluri, la scorul de 24-23 și 27-26, dar Poli și-a refăcut un avantaj confortabil și nu a scăpat victoria printre degete. Aproape ”inevitabil”, cu 20 de secunde înainte de final a avut loc și o încăierare între jucători.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Cei mai buni marcatori ai lui Poli, care a jucat aproape fără schimbări, au fost Orbovic și Pribanic, fiecare cu câte 9 goluri, urmați de Marjanovic, cu 6 goluri, Fenici, 4 goluri, Cîmpan și Milosevic, fiecare cu 3 goluri. Sajad Esteki și Daniel Bera au fost principalii marcatori ai bucureștenilor, cu 10, respectiv 6 goluri marcate.

Pero Milosevic și-a felicitat echipa și le-a urat succes ”tigrilor” în finala Cupei Challenge. ”O nouă victorie meritată. Au fost mulți jucători de la CSM care nu au jucat, dar și noi am avut absenți noștri. Am jucat o primă repriză fenomenală, foarte ordonați în atac. Bravo jucătorilor mei, e incredibil ce caracter au! Am jucat pentru clubul nostru, Poli. Nu ne interesează celelalte rezultate. Noi am demonstrat în acest play-off că ne interesează să jucăm air-play până la final. Dacă pierzi, măcar să știi că ai dat totul. Nu mi-a plăcut la banca mea că nu era ca la CSM, unde după un gol toți se ridicau și se bucurau. Sunt jucătorii care mor pe teren. Voi schimba asta în perioada următoare. Trebuie să fim ca o echipă, iar banca trebuie să ajute echipa. Puteam face mai multe în play-off. Dacă eram toți foarte concentrați și nu se întâmplau anumite lucruri. Ne-a lipsit victoria de la Focșani să intrăm în play-off de pe locul 5. Am statistica, unii au dat 70%, alții 200%. Dar am intrat în istorie cu Cupa României. Am fost atunci în formă și nu a fost ușor să continuăm tot așa. Dar azi am jucat bine. Am și greșit, dar am jucat cu o echipă mare. Le doresc mult succes celor de la CSM, joacă finala în Portugalia. E foarte important pentru handbalul românesc”, a declarat Pero Milosevic.

Echipa lui Paulo Pereira pierde șansa de a juca finala mică dacă Dobrogea sud și Călărașiul nu remizau. ”Ne-am dorit să ne protejăm anumiți jucători-cheie, deoarece avem meci duminică și vineri avem o deplasare grea. Avem anumiți jucători accidentați, vorbim despre patru jucători care în mod normal prind multe minute. Dar până la urmă, cred că am făcut bine că ne-am asumat acest risc, știm că Timișoara e o echipă foarte bună, cu jucători buni, cu probleme de lot. Nu suntem foarte încântați, deoarece am jucat foarte slab astăzi. Dar până la urmă am făcut bine că ne-am odihnit jucătorii. Nu suntem mulțumiți că am ratat finala campionatului. Dar știm că echipa din Constanța are cel mai mare buget, Dinamo e tot cam pe acolo și au jucat anul acesta foarte bine în Liga Campionilor, ceea ce spune că nu sunt o echipă oarecare. Noi luptăm pentru România în Cupa Challenge. Vom lupta și cu Turda pentru locul trei. Nu vreau să găsesc justificări, dar am pierdut șapte jucători de-a lungul sezonului. Sperăm să ne rezolvăm problemele până la meciul de la Madeira. Prima dată vom lupta pentru Cupa Challenge, apoi medalia de bronz. Sper să ne alegem cu ceva”, a precizat antrenorul lui CSM București.

SCM Poli va lupta pentru locul 7 cu CSM Focșani. Se joacă pe sistemul cea mai bună echipă din trei meciuri, iar primul joc va fi la Timișoara, miercurea viitoare.

 

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.