Joma - JSport.roJSport.ro

SCM Poli a pierdut acasă la scorul de 25-24 cu Potaissa Turda, după un meci cu scântei, așa cum au mai fost între cele două echipe. După o desfășurare aprigă a partidei, directorul clubului de drept public care nu își plătește niciodată la zi sportivii a spus că alb-violeții nu vor da bani arbitrilor, ci îi vor investi în propriul club.

Partida a fost una antrenantă. Turda a început mai tare și s-a instaurat la conducere relativ ușor. După primele 20 de minute, Potaissa nu a mai jucat fără greșeală, iar Timișoara a putut reveni în joc. La pauză s-a intrat cu 12-11, pe fondul revenirii gazdelor. Poli a reușit să fie la conducere cu un avantaj mic mai toată repriza a doua, ținută în viață și de intervențiile lui Tcaciuc din poartă, dar și de golurile marcate de Somlea. Și ca la orice meci strâns al alb-violeților, a fost rost de scandal. În minutul 58, la 24-23, Fenici l-a atins ușor pe Thalmaier când era în aer. S-a dictat 7 metri cu eliminare de două minute, moment pentru proteste vehemente. Szoke a egalat dde la 7 metri, Poli a avut un atac încâlcit pe final și fostul jucător al timișorenilor, Milos Dragas a marcat golul victoriei.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Cel mai bun marcator a lui Poli a fost Șomlea, cu 9 goluri, urmat de Marjanovic și Cîmpan, fiecare cu 4 goluri, Fenici, cu 3 goluri, Păiuș, Milosevic, Irimescu și Baican, fiecare cu câte 1 gol. Ghiță a dat cele mai multe goluri ale turdenilor, 6, urmat de Dragas și Thalmaier, cu câte 5 fiecare.

După finalul de meci foarte tensionat, la declarațiile din partea lui Poli a venit directorul clubului de drept public, SCM, Vasile Ruseț. ”Sunt un pic emoționat. Nu datorită neapărat înfrângerii, cât a manierei cum s-a desfășurat meciul care a dus la această înfrângere a echipei noastre. Echipă pe care o felicit de la început pentru modul cum a luptat. Felicit pe toți jucătorii care au intrat în teren, pentru cum au abordat meciul. Chiar și pe antrenorii noștri care din cauza arbitrajului au avut niște ieșiri care în mod normal nu ar trebui să existe în timpul unui meci. Dar, încerc să le găsesc și lor scuză. Meciul nostru a fost destul de bun. Am întâlnit o echipă foarte bună, echipa Turdei. Dar care aici a venit cu tot arsenalul! Nu aș insinua direct că au încercat prin arbitraj să influențeze rezultatul meciului. Dar ceea ce am văzut ca manieră de arbitraj, eu cred că nu am văzut de câțiva ani buni în sala aceasta. Astăzi am luat bătaie pe multe greșeli grave de arbitraj, pe un arbitraj extrem de prost! Care, de la începutul până la sfârșitul meciului, a avut o tendință de a arbitra pe care nu aș vrea să o calific. Cert e că am văzut cu toți greșelile grave, și când am fost conduși, și când am condus. Greșeli, greșeli, greșeli. Concluzia mea este arbitrajul extrem de prost. Aș vrea să vă informez că înainte de a veni aici, l-am sunat pe domnul președinte Dedu și i-am comunicat că mâine vom trimite o adresa la federație, prin care vom protesta asupra arbitrajului. Vreau să vă informez că noi nu vom intra în licitații de arbitraj! Noi preferăm să investim în handbal. Prefer să investim în sport, în sportivi, în fenomenul sportiv. Nu vom licita arbitraje niciodată. Acesta va fi sensul comunicatului, protestului – dacă vreți – adresei pe care o vom trimite mâine la federație”, a declarat Rușeț, care a spus că Dedu i-a răspuns că așteaptă memoriul.

Antrenorul Turdei, Horațiu Gal, a spus că echipa sa are un început mai ezitant de 2020, poate și din cauza că au luat decizia asumată de avea mai puține jocuri de pregătire. ”Știam că în ciuda accidentărilor pe care le avea echipa bănățeană, ei își vor vinde scump pielea. Asta s-a văzut până la final, au fost la conducere până în minutul 58. Dar se pare că noi am gestionat mai bine finalul de joc și am reușit să ne impunem . Sunt nemulțumit de jocul echipe noastre. au fost undeva peste 20 de greșeli neforțate, ratări singuri cu portarul. Doar în prima repriză am avut cinci pase greșite. Putem spune că suntem norocoși că am luat cele 3 puncte. Ne așteptam să fie un meci mai ușor, dar se pare că nu am început foarte bine sezonul. Chiar în primul meci cu Constanța nu am avut o evoluție bună. Ce să zic, probabil după această victorie vom prinde încredere și vom face meciuri mai bune. Am avut foarte puțin meciuri de verificare. Am avut cele mai puțin meciuri de când sunte, noi, doar două. A venit și Dragas la noi, relațiile de joc încă suferă. A venit Rohozneanu nou la echipă, Szoke are doar câteva antrenamente”, a explicat Horațiu Gal după meci.

Poli va juca din nou sâmbătă, pe terenul lui Dinamo, de la 12,30.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.