SCM Poli a pierdut cu 19-18 al doilea meci din play-off, cu CSM București. în primul, a fost 29-28 pentru bănățeni, după aruncările de la 7 metri, deoarece în timpul regulamentar a fost egalitate. A doua bătălie a fost una plină de nervi, terminată cu Fenici accidentat și Onyejekwe descalificat.

CSM București și-a creat un mic avantaj în debutul meciului, dar Poli, ajutată și de intervențiile lui Savic, a venit la conducere la jumătatea reprizei, la scorul de 6-5. Ambele echipe s-au apărat bine în debutul meciului, dar și apoi, drept dovadă scorul redus. CSM București a revenit în avantaj în minutul 19, la golul de 6-7 marcat de Tsioumentsev. Poli a putut egala de două ori, dar după ce Robledo și Orbovic au fost eliminați pentru că erau să se bată, ”tigrii” s-au desprins la 10-13 scorul pauzei.

Oferte echipament JomaCatalog 2018 JSport.ro - Joma, Cluburi, echipamente sportive, echipe

A doua repriză a început cu avantajul securizat de oaspeți. Poli a început să rateze foarte mult, din poziții nu neapărat dificile, dar și portarul croat Matija Sunjic, intrat în locul lui Ionuț Ciobanu încă din prima repriză, a salvat mingi importante. Cu toate acestea, cu șapte minute înainte de final, Poli  revenit la un gol, după golul de 17-18 marcat de Marjanovic. sala a început să spere, iar Poli s-a supramotivat. În ultimul minut, Fenici a căutat eliminarea și a fost accidentat, iar Onyejekwe a fost descalificat și a primti și cartonașul albastru.

Nu s-a dat 7 metri, iar Marjanovic a ratat, și cu 18-19, disputa se va tranșa în meciul decisiv de la București. Câmpan a dat cele mai multe goluri ale Timișoarei, 4, urmat de Marjanovic, cu 3 goluri, Orbovic, Hrimiuc, Șania, fiecare 2 goluri, Krsto Milosevic, Lasica, Santeiu, Fenici și Ștefan, 1 gol. Savic a scos peste 10 mingi. Tsioumentsev a dat 5 goluri, iar Humet și Georgievski, câte 4 fiecare. Sunjic a scos 9 mingi periculoase.

Pero Milosevic consideră că Poli trebuia să primească aruncare de la 7 metri la faultul asupra lui Fenici. ”Am luptat mult, am greșit mult. CSM are o echipă foarte puternică. Nouă ne-au lipsit jucători pentru o apărare avansată cum au făcut ei la Cristi Fenici. La final, cu moral și grație jocului am reușit să obținem o șansă de a schimba regulamentul. A fost un 7 metri clar. Anul trecut am pățit asta de trei ori. Toată lume știe, și jucătorii și antrenorii de la CSM. Mă doare că Fenici și Câmpan s-au accidentat, Vuk este accidentat. Jucătorii au dat totul pe teren, dar dacă cineva nu îți dă dreptul de a lupta ca celorlalte echipe. Ce putem face? Nimic. Ei știau că e ultima șansă. Sunt un club puternic,  cu un buget mare. Noi am luptat cu restanțe. Le mulțumesc că au dat totulAm făcut greșeli în atac și apărare, dar la final aveam șansa de a egala de la 7 metri. Ca om de sport, astfel de lucruri te dor. În repriza a doua am schimbat apărarea să le oprim jucătorii periculoși. Nu e ușor să oprești jucători precum Robledo, Șomlea, Tsiuomentsev, Humet. Au extreme, trei pivoți, portar. Am avut aruncări unu la unu și am ratat. Am ratat și de la 7 metri”, a declarat antrenorul lui Poli.

Antrenorul ”tigrilor” a spus că astfel de meciuri tensionate nu fac bine echipelor. ”A fost un meci foarte dificil. Uneori cred că nu e handbal, ci că e box. Să joci așa nu e bine pentru niciuna din echipe. Atât noi, cât și Timișoara. e ciudat. Am câștigat la un meci, iar jucătorii sunt actorii care merită această victorie. Eu am venit acum 10 zile, am încercat să ajut cu ceva detalii, pas cu pas. Am pierdut controlul meciului, deoarece am condus tot timpul. Trebuie să învățăm să gestionăm astfel de situații. Dacă avem un avantaj de patru goluri, dar jucăm de parcă am fi conduși așa, ar fi bine. Pentru handbalul românesc e bine că avem un al treilea meci. E o bună propagandă pentru handbalul românesc. Trebuie să pregătim un nou meci cu ambiția de azi. Pe final mi-a fost teamă de egalarea, am trăit asta în ultimele zile. Am avut om în minus, dar am făcut ceva în apărare să le perturbăm atacul”, a declarat tehnicianul Paulo Jorge Perreira.

Meciul trei va fi la București în 29 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.