Joma - JSport.roJSport.ro

Handbaliștii de la SCM Poli au revenit de joi seara la treaba. Echipa nu poate folosi Sala ”Constantin Jude”, unde lucrările de refacere a parchetului s-au tergiversat nepermis, astfel că pregătirea s-a început în Sala UVT, de la Popa Șapcă, una fără parchet și unde temperatura e destul de ridicată. De asemenea, jucătorii mai au bani de primit din urmă.

Căpitanul Cristian Fenici a vorbit despre aceste neajunsuri. ”Am avut o vacanță destul de lungă. Trebuie să vedem care e situația, pentru că avem ceva probleme, nu s-au rezolvat. Avem promisiuni că se rezolvă cât mai repede. Ne dorim să începem bine, să facem o pregătire foarte bună, să jucăm meciurile de pregătire cât mai bine, pentru că ne așteaptă un campionat foarte greu. Mai ale în primul meci, jucăm contra campioanei. Sperăm să fim în formă maximă și, de ce nu, să aducem un nou trofeu la Timișoara. Suntem obișnuiți să începem pregătirea tot în altă parte. În ultimii doi ani am făcut tot în deplasare antrenamentele. Aici este o sală destul de bună, sperăm să intrăm cât mai repede la noi în sală și să avem condiții bune de antrenament. Sperăm să dea drumul la aerul condiționat, de asta nu am mers al Buziaș, unde am mers sezonul trecut. Nu aveau aer condiționat și făceam saună în sală, a spus Fenici.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

La reunire, doi jucători nu au putut face antrenamentul alături de colegii lor. Este vorba de Milos Orbovic, care are probleme medicale, dar și portarul Cristian Tcaciuc, accidentat din luna iunie, de când a fost convocat la echipa națională. În rest, ceilalți jucători au reluat antrenamentele, inclusiv cei patru jucători aduși vara aceasta la echipă. De la Steaua, Poli l-a adus pe portarul Mohsen Babasafari, care a spus că i-a plăcut echipa alb-violetă de când l-a învins în finala Cupei României. ”Sunt fericit că am venit la Poli, mai ales la Timișoara, despre care știu că e un oraș foarte frumos. Am jucat la Steaua sezonul trecut. Le mulțumesc, m-au ajutat. Acum am ajuns la o echipă bună. Am ales această echipă pentru că a dovedit că are potențial când a câștigat Cupa României. Cred  că putem lua atât, Cupa, cât și campionatul. Vrem să surprindem pe toată lumea. În alegerea mea a contat și că echipa joacă în Cupa EHF, sper să ne calificăm în grupe”, a precizat Babasafari.

De CSM București, altă echipă care sezonul trecut a fost o forță a campionatului, la Poli a venit interul Ramon Șomlea. Jucătorul a spus că a ales Timișoara deoarece grupul de aici este privit ca un exemplu de unitate în Liga Zimbrilor. Bineînțeles, a contat și faptul că Poli joacă din turul II al Cupei EHF. ”Știu că va fi o colaborare frumoasă, mi-a plăcut tot timpul grupul de aici. E un grup destul de unit din ce s-a văzut pe teren. E o echipă combativă, de tradiție, cu mulți jucători cu experiență și am decis să mă alătur și eu. M-am pregătit și în vacanță, mă voi pregăti și acum cât mai bine, sper să ajut echipa. Este un lucru bun că participăm în Cupa EHF. Sunt meciuri foarte tari. Sperăm să ajungem cât mai departe”, a precizat Șomlea.

De la Suceava a venit pivotul Bogdan Băican. ”Este un oraș foarte frumos, foarte mare. Am venit la această echipă de tradiție în handbalul românesc cu gândul de a face performanță. Îmi doresc din tot sufletul să avem un parcurs cât mai lung în cupele europene, să prindem Final Four-ul Cupei României și de ce,  nu, să câștigăm din nou Cupa României. Sper la o medalie în campionat anul acesta. Sper să ajut echipa cât mai mult, să avem un an foarte bun, lipsit de accidentări. Presiunea e bună câteodată, de asta suntem jucători profesioniști să jucăm sub presiune. Trebuie să luăm meci cu meci, să muncim antrenament de antrenament și la finalul campionatului să avem succes”, a spus Băican.

De la Focșani,a  fost repatriat Robert Năstăsie. ”Mi-am dorit să revin la Timișoara, de când eram copil mă uitam la colegii, voiam să joc la un club așa mare ca Timișoara, cu tradiție. Nu poți să spui decât Poli – tradiție și performanță. E o echipă puternică, un grup unit, cu dorința de performanță. Asta cred că m-a convins cel mai mult, echipa și oamenii cu care urmează să joc. Timișoara e o echipă foarte puternic, prin simplul fapt că sunt foarte uniți. Când auzi de Poli, știi că e o echipă unită și cu dorința foarte mare de victorie. Îmi doresc să câștigăm un trofeu”, a precizat Năstăsie.

Sezonul începe pentru Poli la sfârșit de august, cu Supercupa cu Dinamo.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.