Joma - JSport.roJSport.ro

Handbaliștii de la SCM poli au remizat la scorul de 26-26 cu Minaur Baia Mare în runda secundă a Ligii Zimbrilor, după un final în care ar fi putut obține mai mult. Alb-violeții erau pe contraatac când mai erau 8 secunde, dar antrenorul Pero Milosevic a cerut time-out chiar înainte ca echipa să tragă la poartă, și momentul ”fierbinte” s-a dus.

Jocul a fost unul echilibrat, cu ambele echipe la conducere, fără ca vreuna să se desprindă decisiv. După ce maramureșenii au avut 1-3, Poli a egalat prin Cîmpan, iar timișorenii s-au instalat ei la conducere la jumătatea reprizei. Minaur a mai egalat la 8, însă apoi tot gazdele au condus și au intrat cu 12-11 la pauză. În repriza secundă, după minutul 40, Minaur a avut iar avantaa, mai ales că și Ciobanu a mai avut intervenții din poartă, după ce în Babasafari și-a intrat și el în mână tot în a doua jumătate a partidei.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Baia Mare a ajuns la 21-24 în minutul 54, dar cu două minute înainte de final, Poli a egalat. Finalul a fost aprig disputat, iar timișorenii puteau și câștiga, dacă reușeau să fructifice contraatacul final, oprit de o solicitare deloc inspirată de time-out. Marjanovic a înscris 8 goluri pentru Poli, urmat de Pribanic, cu 6, Fenici, cu 5, Șomlea, cu 3, Sadoveac și Cîmpan, fiecare cu 2 goluri. Csepreghi a fost cel mai bun marcator al oaspeților, cu 9 goluri.

Pero Milosevic s-a plâns iar de arbitraj, deși nu prea a fost cazul. ”După primele două meciuri în care am luptat mult și nu am obținut nimic, ni s-a făcut puțin frică. Fără Dragas, în prima repriză am jucat bine, dar nu am aruncat bine când rămâneam doar cu portarul. Ne lipsește Roski (n.r Cristian Tcaciuc). Babasafari a evoluat bine în repriza secundă și ne-a ajutat să egalăm. La ultimul atac, au ieșit ei înainte, ar fi trebuit să jucăm altceva, Marius cu Cristi și nu am avut șansa să aruncăm la poartă. Puteam să și pierdem, să și câștigăm. Eu cred că trebuiau să fie zece secunde, pentru că atunci am pus cartonașul de time-out pe masă. Dacă joci acasă, trebuie să fi respectat, dar ce poți să faci? Nimic. am avut probleme în apărare, nu am putut să îl ținem pe pivotul lor cu talie. Am jucat cu o defensivă deschisă, iar ei au jucat mult cu pivotul și asta ne-a costat. În mod normal ne apărăm cu Dragas și Păiuș, acum am pregătit meciul cu Șomlea. În prima repriză puteam avea avantaj de două sau patru goluri, dar am greșit la unele aruncări. La time-out am vorbit un lucru care nu ne-a ieșit. Vroiam să aruncăm de la linie. Baia Mare a jucat tare în apărare. Nu pot să mai permit ca Baia Mare să ne lovească mai mult în apărare decât am lovit la noi, deși noi jucam acasă”, a punctat tehnicianul.

Antonio Pribanic a vorbit și despre ghinion. ”Știam că vom avea un meci greu. Toată lumea va vedea la final de sezon că Baia Mare e o echipă foarte bună. Au arătat în meciul de acasă cu Constanța că se bat la locurile fruntașe. Au adus un antrenor nou și jucători noi. Ne-a fost greu fără Dragas, Roski e și el accidentat. Dar toată lumea din teren a dat totul. Am luptat pentru public până la final. Am revenit de la minus trei goluri, am revenit și la final am avut aruncarea finală. Așa e în sport, ai ghinion. Felicitări celor de la Baia Mare. Colegii mei au arătat spirit de luptător astăzi”, a precizat pivotul Timișoarei.

Stephane Plantin a spus că time-out-ul cerut de Milosevic i-a fost de mare folos. ”Meci de mare luptă. Nu a fost ușor, e abia al doilea joc. Am avut și un avantaj de 3 goluri, dar egalul e un rezultat bun. Time-out-ul cerut de ei a fost bun pentru mine (râde), pentru că am putut vorbi cu jucătorii mei. E important să ceri time-out în astfel de momente. Am câștigat un punct, nu e ușor să câștigi aici. Suntem într-o luptă directă, dacă ne uităm la scenariul partidei, a fost dificil. Începuturile de campionat e greu, iar noi am scos 4 puncte cu echipe de cupe europene. Anul trecut am fost pe locul 9 și acum am început cu două echipe bune. Campionatul va fi lung, este doar începutul”, a spus antrenorul maramureșenilor.

Runda viitoare, Poli are alt meci greu, la Turda.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.