Joma - JSport.roJSport.ro

Handbaliștii de la SCM Poli au câștigat cu 30-29 al doilea cu Potaissa Turda din primul tur de play-off al Ligii Zimbrilor, iar astfel, disputa se va tranșa în meciul decisiv. În tur, ardeleni au câștigat cu 31-22, dar alb-violeții au demonstrat că rămân o forță la jocurile de acasă, după un meci cu o foarte mare tensiune, în care miza și-a spus din nou cuvântul, iar antrenorul Pero Milosevic s-a ales cu un cartonaș roșu.

SCM Poli a început meciul cu Savic, Marjanovic, Lazarov, Fenici, Milosevic, Lasica și Santeiu. Turdenii s-au descurcat mult mai bine în debutul primei reprize, când au găsit mult mai ușor drumul spre gol. Atmosfera a fost una pe măsura meciului, chiar dacă Sala ”Constantin Jude” nu a fost plină, mai ales că oaspeții au avut galerie. Timișorenii s-au apropiat la 6-7 la jumătatea reprizei de oaspeți, dar ulterior au rămas 2 minute fără Vuk Milosevic. Egalarea a venit totuși la o reușită a lui Santeiu, iar Lasica a marcat golul de 10-9, în minutul 20. Timișoreni au reușit să țină de avantaj, chiar dacă și Fenici a avut o eliminare de 2 minute.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Intrat în poartă, Zlatko Daskaloski a scos mingi importante, care au împiedicat-o pe Potaissa să preia din nou avantajul. Tudernii au egalat la 11 prin Laslo și la 12, prin Cîntec. Marjanovic a readus gazdele în avantaj la 13-12, iar Santeiu a marcat pentru 14-12. Eliminările au început să curgă mai des în ambele tabere, cu Pejovic și Thalmaier trimis câte 2 minute pe bancă. Cu o poartă în mare formă și cu erori ale turdenilor în atac, SCM Poli a intrat la pauză cu 15-13 avans.

După ce de multe ori a păcătuit după trecerea pe la cabine, de data asta SCM Poli a gestionat foarte bine debutul reprizeia doua. După 37 de minute de joc, SCM Poli a avut pentru prima dată un avans de 4 goluri, la 20-16, după reușita lui Lazarov. Potaissa a reușit să reducă din diferență la jumătatea reprizei, după câteva acțiuni bune de atac. Adomnicăi a înscris pentru 22-20, iar peste un minut, Timișoara a rămas fără Pejovic, descalificat pentru a treia eliminare temporară.

Nu a fost însă un impediment ca SCM Poli să-și conserve avantajul. Cu Daskaloski în continuare erou între buturi. Poli și-a refăcut ecartul de 4 goluri, dar Turda a revenit din nou, la 27-25, după golul lui Thalmaier din minutul 51. Savic a reintrat în poartă bănățenilor și s-a dovedit și el providențial. Turda s-a apropiat din nou la 29-27, dar Poli a rămas concetrată și golul lui Milosevic din penultimul minut a adus liniștea, iar de la 30-27, doar ultima aruncare de 7 metri a făcut ca diferența să se reducă la un singur gol.

Marjanovic a fost cel mai bun marcator al lui Poli, cu 10 reușite, urmat de Milosevic, cu 6 goluri, Lasica, 4 goluri, Fenici, 4 goluri, Lazarov, 3 goluri, și Santeiu, 3 goluri. Daskaloski a avut peste 8 intervenții, iar Savic, 6. La Turda, principalii marcatori au fost Zacaciurin, 8 goluri, și Adomnicăi, cu 6 goluri.

Pero Milosevic speră să nu fie suspendat pentru cartonașul primit și a lăudat atât jocul echipei sale, cât și al advesarilor. ”E play-off, așa a fost și anul trecut cu Steaua. Am pierdut primul meci la București. Acum am jucat cu o echipă care a terminat sezonul regulat pe locul 2, care joacă fenomenal, care nu a pierdut niciun meci în Challenge Cup. Acasă a pierdut doar cu Dinamo, sunt o echipă bună. Dar astăzi am meritat noi să câștigăm. Mă doare că am câștigat doar cu un gol, dar scorul nu contează. Acum e 1-1 și jucăm la Turda, iar ei joacă mult mai bine acasă ca în deplasare. Prin prisma poziției lor de clasament și a problemlor noastre de lot, jucăm fără stângaci de meserie pe inter. Dar ne facem jocul și va fi un asemena arbitraj ca azi pentru oaspeți, putem să sperăm. Felicit Turda, a făcut un meci bun. Dar nu e ușor să câștigi la Timișoara, am pierdut anul acesta doar trei meciuri acasă, la un gol. Acum e deschis orice rezultat, trebuie să ne pregătim portarii foarte bine, cum a fost portarul lor în primul meci. Trebuie să jucăm bine în apărare. Sunt mulțumit de jucătorii mei, am jucat bine și pe atac, și contraatac, chiar dacă am făcut și câteva greșeli. Eu nu merit acest cartonaș roșu, atunci nu am făcut nimic. Federația știa că acest cartonaș era pregătit, eu nu protestam, ci mă manifestam pe bancă. Dar brigada era pornită să-mi dea roșu”, a declarat antrenorul bănățenilor.

Ilie Vaidasigan e de părere că acum presiunea s-a mutat pe Turda. ”A fost o partidă foarte grea. Având în vedere că am pierdut acum două zile la Turda, știam că vom avea un meci greu. Am pregătit foarte bine meciul din punct de vedere tactic, mai ales în apărare. Am reușit până la urmă să câștigăm. Am condus tot meciul în afara primelor minute. Am demonstrat că putem câștiga. Asta înseamnă că avem o șansă și la Turda să câștigăm. Sperăm să facem același rezultate ca și anul trecut. Ar fi extraordinar să prindem 1-4. Acum presiunea va fi la ei. Ei au jucat foarte bine tot anul, au pierdut doar un meci cu Dinamo acasă anul acesta. Bineînțeles, niciun meci nu seamănă cu celălalt. Ei vor avea presiune, vor trebui să câștige. Au muncit tot anul, au ajuns în Final Four-ul Cupei României, semifinalele Challenge Cup, au terminat sezonul regulat pe locul 2”, a declarat interul lui Poli.

Horațiu Gal a spus că meciul s-a jucat într-o atmosfera prea tensionată. ”Ne-am așteptat să fie o partidă foarte strânsă, echilibrată. Am știut că Timișoara își dorește foarte mult să intre în meciul decisiv. Îi felicit pe această cale fiindcă au făcut un meci foarte bun. Probabil că atmosfera a fost un pic prea încărcată și nu înțeleg de ce se vrea acest lucru. În sală, cu totul. Până la urmă este un sport. A câștigat Timișoara, de ce să facem circ fără rost? Eu zic că aceste lucruri se răsfrâng asupra băieților, și de o parte, și de alta. N-am făcut un joc foarte bun, dar am avut momentele în care puteam reveni. Am avut 7 metri ratat, puteam să egalăm de pe extrema, acum pe final. Nu a fost să fie, sper să nu fie niciun jucător accidentat și ne pregătim pentru meciul decisiv”, a spus după meci antrenorul oaspeților.

Meciul decisiv se va disputa joi la Turda.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.