Joma - JSport.roJSport.ro

SCM Poli are o deplasare lungă la mijlocul săptămânii, la CSM Bacău, echipă nou-promovată. Cum tot clubul SCM nu este nici acum la zi cu banii, iar secția de baschet riscă să i se impute datoriile din urmă cu trei ani, cei de la handbal doresc să facă un proiect pentru a atrage fonduri private pentru sportul cu mingea mică.

Pentru meciul cu Bacău, Pero Milosevic nu poate conta pe portarul Milos Kocic, care are probleme cu viza de ședere, dar nici pe accidentații Dragas și Pribanic. ”Nu putem câștiga dacă nu vom fi foarte concentrați. Îi respectăm pe cei de la Bacău, au o atmosferă senzațională, acolo mereu e sala plină. Trebuie ca jucătorii să fie concentrați, chiar dacă mulți dintre ei au îndoieli despre viitorul acestui club. Cred că din iarnă vom putea obține rezultate bune dacă rămân aceiași jucători. Trebuie să obținem rezultate bune până în decembrie. La meciul de miercuri trebuie să fim foarte atenți în apărare, iar în atac, să avem o mentalitate de învingători”, a declarat antrenorul Milosevic.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În ceea ce privește proiectul „Handalul are viitor”, Ioan Silviu Doboși și Sorin Șipoș, doi dintre finanțatorii secției de handbal doresc să promovoze handbalul în școli, să convingă oamenii de afaceri să investească în acest sport și să facă lobby pentru o legislație favorabilă sportului. ”Poate că o societate pe acțiuni e prea mult, pentru că handbalul nu poate face încă profit. Mai este modelul ONG, care poate o fundație sau o asociație. Cluburile din Franța și Ungaria sunt organizate după modelul acesta, înclisăm spre fundație pentru că ar dovedi o implicație majoră a celor care vor să constitutie o asemenea societate”, a declarat Ioan Silviu Doboși.

În primul an, intenția este de a atrage 10% din bugetul secției din fonduri private, iar în următorul an, contribuția să ajungă la 20%. De asemenea, începând de la meciul din 8 demecebrie din cupa României, tot de pe terenul Bacăului, meciurile netelevizate ale echipei din deplasare să fie tranmise live la  localul Grill sârbesc, în Piața Unirii.  ”Am plecat de la premisa că sportul în general și handbalul în mod special este o parte importantă a comunității noastre. Există un mare spațiu de manevră, sunt multe lucruri de făcut”, a declarat Sorin Șipoș, finanțatorul Academiei de Handbal Timișoara.

Meciul lui Poli este netelevizat și începe miercuri de la ora 19, la Bacău.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.