SCM Poli Timișoara a cedat cu 31-28 pe teren propriu cu Dinamo și demonstrează că forma mai scăzută din acest an continuă. Timișorenii au condus, dar au făcut greșeli mari, cu aruncări de la 7 metri ratate, plus două bare, chiar în ziua în care antrenorul Pero Milosevic și-a mai prelungit angajamentul pe doi ani. De 1 martie, doamnele și domnișoarele au intrat gratuit la meci. 

Jocul a început echilibrat, cu un plus pentru Poli, care a marcat prima și avea mereu avantajul de un gol. dinamo a condus prima dată în minutul 10, cu 4-5 pe tabelă, la reușita lui Gayduchenko. Cu Șania în formă pe aruncare, alb-violeții s-au desprins apoi la două goluri, avantaj conservat până în minutul 20, când Mocanu a egalat la 9. Bucureștenii antrenați de Constantin Ștefan au preluat conducerea pe finalul reprizei, și la pauză au intrat cu 17-16 avantaj în fața gazdelor.

Oferte echipament JomaCatalog 2018 JSport.ro - Joma, Cluburi, echipamente sportive, echipe

Timișoara a revenit în avantaj după mai puțin de zece minute din repriza a doua. Păiuș și apoi Câmpan pe contraatac au marcat pentru 20-18, dar Dinamo a revenit la jumătatea reprizei. Portarul Saied Heidaridad a scos multe mingi, iar Allankaram Esteki amarcat în momente decisive. Poli a ratat însă aruncări de la 7 metri, dar speranța publicului s-a reparins la golul de 28-29 marcat de Marjanovic după o intercepție. Degeaba, deoarece pe final Fenici și Orbovic au tras în bară, iar Poli a bifat o nouă înfrângere.

Marjanovic a dat cele mai multe goluri pentru Poli, 9 în acest meci, pentru 108 până acum în tot campionatul. Au mai înscris pentru Timișoara: Șania, 5 goluri, Fenici,4 goluri, Păiuș, Orbovic, Vuk Milosevic, Hrimiuc, fiecare cu 2 goluri, și Ștefan, 1 gol. Cel mai buni marcator a lui Dinamo au fost Sayes Esteki, cu 10 reușite, dar omul „câinilor” a fost portarul Heidaridad.

Pero Milosevic a punctat că portarul dinamoviștilor a decis jocul.”Azi am jucat mai bine ca la celelalte meciuri pierdute acasă. În prima și a doua fază, în atac și apărare. Dar meciul l-a decis clar portarul lor, sau mai bine zis greșelile noastre. Nu ai ce să faci. Nu poți vorbi de arbitri când tu ratezi patru aruncări de la 7 metri și trei oportunități clare. Am avut și ghinion, Orbovic, Fenici și Șania au dat în bară.  În ultimele zece minute, când ne puteam detașa cu două sau un gol sau să revenim, am ratat. Am avut ghinion, dar norocul trebuie să ți-l faci singur, trebuie să muncești și să fii mai concentrat. Cu toții trebuie să fim mai concentrați.  Felicitări Dinamo, e campioană, vrea să fie și anul acesta. Trebuie să vedem ce e cu Câmpan, Zlatko Daskaloski ne lipsește mult. Dacă portarul și apărare ate ajută, dai și goluri. Șania a jucat bine, dar a obosit pe final. Eram pe val și a venit acest moment. Chiarși luând goluri care ne-au demoralizat,am revenit, dar apoi am ratat”, a declarat antrenorul Timișoarei.

Constantin Ștefan a revenit la Timișoara după ce în urmă cu trei ani a plecat pentru a fi înlocuit chiar cu Pero Milosevic. ”Am venit acum cinci ani la Timișoara, am antrenat doi ani. Mă simt bine, cunosc sala, oamenii cu care am colaborat. Scopul nostru a fost să venim și să luăm cele trei puncte și astăzi am reușit. Un meci echilibrat, știam că Timișoara vine după două înfrângeri cu două echipe din București, știam că vor fi motivați să câștige pe teren propriu. Am pregătit destul de bine meciul. Din păcate, avem și accidentări. Dar una peste alta am reușit și am fost inspirat la schimbări. Am avut o poartă bun, un atac bun. Am dat multe goluri, dar am primit foarte multe în zonă centrală, lucru pe care trebuie să-l remediem cât mai repede. Este o victorie importantă. Le-am spus băieților că victoria cu CSM București, dacă nu e coroborată cu cea de la Timișoara, nu ne ajută cu nimic. De acum ne gândim la primele patru”, a declarat tehnicianul dinamoviștilor.

Poli are următorul meci în deplasare, miercuri, la Focșani. Partida va începe la 17,30 și e transmisă de TVR HD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.