Joma - JSport.roJSport.ro

Criza financiară a clubului SCM și până la urmă a Timișoarei îi face pe cei de la echipa de handbal masculin să ia măsuri. Concret, managerul le-a propus tuturor celor implicați, inclusiv doctor sau kinetoterapeut, o reducere a salariilor plătite de clubul de drept pulblic, și o compensare a sumei pierdute din sponsorizări, începând din 2019.

Dan Dumitru spune că niciunul dintre nou-veniți nu a refuzat propunerea. ”Știe toată lumea greutătțile prin care trece SCM-ul. Noi am propus o renegociere a salariilor cu jucătorii, lucru care a fost în principiu acceptat. Sper să ne și concretizăm în următoarele zile în așa fel încât să păstrăm tot lotul cu care avem contracte semnate și să încercăm ca anul viitor să aducem o medalie sau un trofeu Timișoarei. Avem o problemă pentru că nu putem spune o dată certă când vor veni salariile. În acest moment e vorba de salariile pe mai, iunie și prima pentru Cupa României.  Avem șanse să participăm cu o sumă importantă din privat, între 140.000-150.000 de euro pentru a putea păstrat tot lotul și îndeplini obiectivele. Le mulțumesc jucătorilor. Nu e ușor să semnezi un contract și după- să-l renegociezi. Împreună cu sponsorii vom aduce acea parte ce lipsește de la SCM. Sper din suflet să înțeleagă situația, vom face în așa fel încât într-un an de zile nu vor pierde nimic la contract”, a declarat managerul secției de handbal.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Au plecat Daskaloski, Savic, Lasica, Hrimiuc, Uruianu, Vîlceanu și Gurănescu. Au venit Ludovic Varo, Milos Kocic, Cristian Tcaciuc, Marius Sadoveac, Milos Dragas, Antonio Pribanic și Răzvan Trif, pentru a avea un jucător U21 pe foaie. Clubul vrea să aducă și un tânăr portar de la Reșița. ”Le urez mult succes jucătorilor care au plecat. Vreau să spun bun-venit și noilor jucători. Pentru mine este un succes mai ales Marius Sadoveac. Pentru mine a fost un succes, este un obiectiv să readucem jucătorii timișoreni acasă. Obiectivul pentru anul viitor este o medalie sau Cupa României. Este clar că acest obiectiv va fi greu de realizat în condițiile în care suntem noi acum, vizavi de unde suntem noi acum și de unde sunt celelalte echipe. Dar eu și colaboratorii mei sunt convins că avem un lot cu care ne putem prezenta. Putem refuza la unii dintre jucătorii noi pentru buget. Dar am discutat cu echipa, toată lumea și-a dorit să vină să facă rezultatul”, a spus Dumitru despre obiective.

Antrenorul Pero Milosevic acceptă situația și e mulțumit de echipa formată. ”Pentru mine, ca antrenor, e cel mai important că am luat medaliile de argint la Cupa României. Aveam obiectiv clasarea în primele patru în campionat sau calificare la Final Four-ul Cupei. Pentru mine e mai valoroasă medalia din Cupă, sau dacă terminam pe locul 4 și să fi jucat în Europa. Echipa aceasta o pregăteam din decembrie. Am stabilit de când am venit cu Dan să readucem timișorenii acasă, acum doar Alexandru Șimicu mai joacă în afara țării. Din ianuarie până în aprilie am semnat contracte. E o situație, dar cred că o va accepta toată lumea. Va fi așa până în ianuarie, iar până în iunie vom primi toți banii. Cred că echipa de acum e mai bine acoperită pe posturi”, a declarat tehnicianul.

Joia viitoare, clubul își va prezenta noii jucători la un antrenament deschis pentru fani. În 4 și 5 august vor fi două amicale cu Reșiâa, iar în 10-12 august, Poli va juca la un turneu amical la Baia Mare. În 17 urmează un amical la Metaloplastika Sabac, iar în 18, cu Dinamo Pancevo. În 24-25 august s eva juca Cupa Poli și poate ulterior va mai fi un ultim amical cu Reșița.

foto: facebook.com/scmpolitehnica

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.