Joma - JSport.roJSport.ro

SCM Poli a câștigat la scorul de 22-21 în meciul cu Dobrogea Sud Constanța, în urma unui meci tensionat și echilibrat. Rezultatul ține gruparea bănățeană în viață, deoarece elevii lui Pero Milosevic au revenit pe ultimul loc care duce în play-off. După meci, fostul handbalist al lui Poli, actual oficial al dobrogenilor, a criticat dur arbitrajul.

Constanța a început meciul mai bine, dar după cinci minute sterile în atac, Poli a egalat la 3. Timișoara a reușit să preia prima dată conducerea în minutul 17, la golul de 7-6 marcat de Baican. Constanța însă a revenit bine în joc și a mai permis Politehnicii să mai dea un singur gol până la pauză, de la scorul de 8-6, iar la pauză s-a intrat cu 9-11. La reluarea jocului, Poli a egalat, grație lui Baican și Sadoveac. Jocul a continuat într-o notă strânsă, iar în minutul 40, Timișoara a preluat conducerea cu golul lui Cîmpan. Constanța a alergat de aici după egalare. A fost un final cu mulți nervi, dispute între Fenici și Zoran Nikolic, iar Chikovani și Milosevic au privit finalul din tribună, descalificați pentru a treia eliminare temporară.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

”Firește”, așa cum din păcate se întâmplă tot mai des la Timișoara, și de 8 Martie, meciul s-a terminat cu scandal, aplanat fără ca cineva să o ”încaseze” prea tare. Cel mai bun marcator al lui Poli a fost Sadoveac, cu 9 goluri, urmat de Baican și Năstăsie, fiecare cu 3 goluri, Marjanovic și Cîmpan, fiecare cu 2 goluri, Milosevic și Irimescu, cu 1 gol fiecare. Ciprian Șandru, executantul aruncărilor de la 7 metri al dobrogenilor, a fost cel mai bun marcator al oaspeților, cu 8 reușite. Gabi Iancu a avut intervenții bune în poarta Dobrogei, la fel ca și Cristian Tcaciuc la timișoreni.

Pero Milosevic spune că dobrogenii i-au persiflat pe jucătorii poliști. ”O victorie foarte muncită. Am controlat meciul. Am avut faze în prima repriză când am intrat în criză, mi ales în atac. În apărare am jucat bine, cu 3-2-1, 5-1 sau 6-0. Știam că trebuie să îl controlăm pe pivotul lor, pentru că mereu îl joacă mult. Am reușit să recuperăm minge pe jos. Sunt foarte mulțumit, e o victorie foarte importantă pentru noi, 3 puncte. O victorie meriată, cu curaj, așa cum și trebuie să jucăm. Asta e echipa mea când luptă. Mai greșim, dar e bine când știm ce vrem în atac. Am spus că preferam să pierd la 9 goluri la CSM și să câștig cu Constanța decât să pierd acolo la un gol și să pierd și cu Constanța. E greu să joci la trei zile meciuri grele. Publicul ne-a ajutat, am controlat fiecare moment, nu ne-am pierdut capul, am jucat bine în atac în inferioritate, cu circulația mingii. Nu s-a întâmplat nimic deosebit la final. Fenici a fugit la portarul nostru și ei doreau să scoată mingea. Se vede pe video. Așa ceva nu se poate comenta. Dar arbitrul a văzut și a sancționat. Este lipsă de respect față de echipă. Cristi Fenici este căpitanul echipei. Dacă vine un jucător și îi spune că aveți echipă de liga a treia, e lipsă de respect, a clubului, a Timișoarei, a naționalei României. Nu se poate vorbi așa. Felicit adversarul, pentru că a venit pregătită să să câștige. Au făcut un meci bun, dar noi am luptat”, a declarat Milosevic după meci.

Și mai dur a Alexandru Buligan, antrenor secund la Constanța. Născut la Drobeta-Turnu-Severin, între 1982-1988, a fost legitimat la Poli. Buligan a criticat dur arbitrajul și atmosfera meciului de la Timișoara. ”Felicitări echipei Politehnica. Din păcate, remememorez un pic. Zilele trecute au fost niște interviuri ale domnului Stângă și alte persoane. Din păcate, se menționează arbitrajul din ce în ce mai des și din ce în ce mai mult. Când arbitrii sunt cei mai importanți, adică își fac simțită prezența, înseamnă că nu este handbal, este cu totul altceva. Și din păcate, astăzi nu a fost handbal. Noi am început foarte bine, Timișoara a revenit. Era ultima șansă pe care o avea Timișoara să rămână în play-off. Dar sunt situații ân care nu poți să schimbi regulamentul de la un meci la altul. Se pare că meciurile televizat nu mai influențează pe nimeni. Nu mai este niciun pic de respect. Absolut nimic. România este ca o junglă! Îmi pare rău că folosesc aceste cuvinte, dar este purul adevăr. Acum nu mai suntem la mâna noastră să continuăm parcursul pe care l-am avut, să putem să luăm locul 4. Depindem de alte rezultate. Timișoara a făcut un pas important să rămână în play-off. Din păcate, meciul acesta nu se mai întoarce. Situațiile care au fost rămân acolo. Dacă federația e interesată sau cineva ce poate lua decizii, nu știu, nu e treaba mea. Eu doar pot să comentez că ce a fost astăzi nu a fost handbal. Deciziile care se schimbă cum te taie capul, este trist! Asta este România, din păcate. Continuăm și sperăm să fie odată când să fie numai sport să nu mai fie și alte lucruri colaterale. Fără doar și poate a fost un arbitraj tendențios. Nu poți într-un semicerc să interpretezi într-o anumită formă și în alt semicerc…Pur și simplu, astăzi, Zoran Nikolic a fost ignorat. Nu știu dacă toate faulturile au fost reale, mimate. Mă refer la toate fazele în care a fost implicat Zoran Nikolic. Nu știu care a fost criteriul arbitrilor. Sincer, nu-mi place să vorbim de arbitri, pentru că nu este normal. Din păcate, arbitrajul românesc este un subiect actual. Ungaria anul trecut, și vorbim de un campionat cu un anumit nivel, au chemat arbitrii străini pentru play-off. Dacă Ungaria, cu tot nivelul pe care îl au, cu banii pe care îi investesc, au chemat arbitrii străini, ceva se întâmplă. Nu știu dacă asta va fi și la noi, se poate să supărăm federația. Dar la o adică, măcar știi că acei arbitri vin și ce văd fluieră”, a declarat după joc Buligan.

Fostul mare portar al României spune că atmosfera de la meci a fost pur și simplu lamentabilă. ”Bineînțeles că ar fi o soluție. Așa ar exista liniște pe banca. Acesta nu este un spectacol demn de văzut. Cu tot respectul, mai ales la televiziune! Este lamentabil! Problema e că Timișoara a avut o echipă foarte bună la începutul campionatului. În momentul în care sunt probleme financiare și acești jucători care au plecat, normal că Timișoara pierde calitate. Când pierzi calitate, lupți, încerci pe alte planuri. Sunt cei 7-8 aceiași jucători meci de meci. Există oboseala, surmenajul, deplasările. Jucătorul nu mai este proaspăt. E bucătăria lor, nu pot să-mi dau cu părerea. Dar au pierdut patru jucători foarte importanți, Varo a câștigat meciul de la București împotriva Timișoarei. Legea lui Murphy, când unul pleacă din familie. Dragas la fel, cu Turda. Echipa cu care a început Timișoara a avut un plan, a avut un țel să facă ceva. Dar când se minează această echipă pe parcursul campionatului, e foarte greu să găsești soluții. Mi-aș dori ca la meciul din Cupa României, să vorbim despre handbal. Dacă este un meci televizat, rușinea nu mai există! Arbitrii nu au niciun fel de rușine. Pe ei nu-i mai interesează absolut nimic. Poți face greșeala, toată lumea face. Noi suntem primii care greșim, pe bancă. Dar astăzi a fost ca o junglă. Vi se pare corect ultimele minute, la centru. Zoran am înțeles că l-ar fi incriminat pe Fenic. Dacă era un arbitraj trebuie să împartă cartonașe și să fie un meci în care să fie suspendați nu știu câți, dacă e să aplice regulamentul. Nu pot să tac, e un pic patetic, dar mă rog”, a mai spus Buligan.

Poli va juca din nou acasă, joi, de la 17, cu Buzăul.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.