Joma - JSport.roJSport.ro

Handbaliștii de la SCM Poli au câștigat în ultimele secunde, cu 23-22, meciul cu Dunărea Călărași, după ce în majoritatea timpului, oaspeții s-au aflat la conducere. Aruncarea lui Dragas a adus însă succesul pentru alb-violeți, care au jucat fără Marius Sadoveac, accidentat din nou și care va lipsi în următoarea perioadă.

Poli a condus în primele minute, după care Radojkovic a egalat la 3, iar Dunărea s-a instalat destul de ușor la conducere. Călărășenii au ajuns și la 4-9, după care, Marjanovic a ratat un 7 metri, iar gazdele s-au ales și cu doi eliminați temporar deodată. Poli a reușit să reducă din diferență până la pauză, când s-a intrat cu 10-12, și astfel a rămas aproape de adversar. A fost 11-12 la reluarea jocului, dar oaspeții și-au refăcut foarte ușor un avantaj liniștitor. Marjanovic a avut aruncări de la 7 metri pe care Șelaru le-a scos, și cu greu, în minutul 50, a venit egalarea la 18, reușită de Dragas. finalul a fost o luptă la baionetă, în care aruncările în forță ale lui Dragas au făcut diferența.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

De altfel,  Dragas a și fost cel mai bun marcator al gazdelor, cu 6 goluri, urmat de Șomlea, cu 5 goluri, Pribanic, cu 4 goluri, Marjanovic și Năstăsie, fiecare cu câte 2 goluri, Milosevic, Cîmpan, Fenici și Baican, cu câte 1 gol fiecare. Florin Dospinescu a fost cel mai bun marcator al Dunării, cu 7 reușite.

Pero Milosevic a recunoscut că echipa sa a jucat slab o parte a meciului. ”Pentru noi e foarte important că am obținut cele 3 puncte, pentru care am avut de luptat până la final. În prima repriză nu am jucat bine. Am greșit de trei ori, fiec am făcut fault în atac sau încercam să pasăm cu pivotul și ei ne-au furat mingea. Au dat patru sau cinci goluri pe contraatac, ușor. La finalul primei reprize ne-am apropiat la două goluri. În a doua repriză am încercat să egalăm. Vuk Milosevic a primit repede eliminare de două minute, apoi și Cristi Fenici și Dragas. În această situație, nu a fost deloc ușor să jucăm. Am încercat să schimbăm apărarea cu 6-0 și 5-1. Babasafari a apărat bine în momentele în care echipa avea nevoie de vânt din pupă. Până la urmă, cu cap, am câștigat. Vreau să-mi felicit jucătorii. Nu e ușor să joci fără un stângaci tot meciul, dar am încercat. Am făcut multe greșeli, la 7 metri, și în situații de unu contra unu cu portarul. Portarul echipei adverse a fost fenomenal. Felicitări și Călărașiului. Noi aveam nevoie de cele 3 puncte, pentru a continua să urăm în clasament. Trebuie să facem rezultate bune acasă. Cele două victorii sunt bune pentru cele 6 puncte și pentru a ne da încredere. Azi în prima zi parcă dormeam. Publicul nu se încălzise. Apoi ne-am intrat în ritm, știam că trebuie să jucăm mai bine în apărare și atac. Dar am avut forța să întoarcem rezultatul. Am fost tot în urma lor, dar cu caracter și un mare efort am reușit să ne descurcăm bine în momentele importante de la final de meci”, a precizat antrenorul lui Pero.

Eremia Pîrîianu a precizat că lipsa de concentrare de pe final a fost fatală echipei sale. ”Doresc să felicit echipa gazdă pentru victoria obținută în extremis. Din păcate, noi am pierdut aceste puncte pe finalul meciului și pe lipsa de concentrare a băieților. Erau foarte importante pentru noi și pentru clasament. Veneam după o înfrângere acasă cu Constanța. Ne-am fi dorit ca aici la Timișoara să recuperăm punctele. Trebuie să analizăm bine aceste meciuri pierdute și să încercăm să ne revenim în aceste meciuri pe care le avem în acest tur de campionat. Din punctul meu de vedere, greșelile au contat pe ambele faze, dar pe faza defensivă, eliminarea lui Mihai Sandu și chiar și ultimul gol dat de Timișoara a fost destul de ușor luat, mai ales prin lipsa de agresivitate în apărare”, a punctat tehnicianul.

Săptămâna aceasta, Poli și-a aflat adversarul din optimile Cupei României. Deținătoarea trofeului va juca în manșă unică pe terenul secund-divizionarei CSU Pitești. Partida se va juca la data de 8 decembrie. În campionat, SCM Poli urmează să joace în campionat la mijlocul săptămânii viitoare, la Reșița.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.