Joma - JSport.roJSport.ro
foto: Erik Geiger

SCM Poli Timișoara a anunțat primele transferuri pentru viitorul sezon, Mohsen Babasafari, Robert Năstăsie și Ramon Șomlea, plus prelungirea pe încă trei sezoane cu căpitanul Cristi Fenici. Anunțuri importante, tratate de club într-o conferință nefericit organizată, pe holurile sălii, în întuneric și zgomotul antrenamentului echipei de baschet. La Sala ”Constantin Jude” există o sală specială pentru conferințe de presă, transformată de echipa de handbal de la sine putere în sală de vizionări, deși presa a solicitat conducerii clubului primăriei refolosirea sălii cu destinația inițială.

SCM Poli vrea să păstreze în mare parte echipa din acest an, mai ales că jucătorii deja sub contract cu intră sub incidența noilor criterii de eligibilitate. Va pleca doar Alin Șania, iar clubul i-a prelungit lui Fenici contractul pe trei sezoane. În poartă, Poli l-a adus pe Mohsen Renani Babasafari, iranian de 32 de ani, care a trecut pe la Tatabanya, în Ungaria, la Goztepe, în turcia, și în prezent e încă jucătorul Stelei. Pentru posturile de coordonator și inter stânga vine Ramon Șomlea, în vârstă de 25 de ani, trecut pe la U Cluj, HCM Constanța și CSM București. De asemenea, pe extrema dreapta vine Robert Năstăsie, tot în vârstă de 25 de ani. format la LPS Banatul, a jucat la seniori doar la CSM Focșani.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

De asemenea, căpitanul Cristian Fenici a semnat un contract pe trei sezoane cu SCM Poli. Deoarece în 2022, coordonatorul va avea 36 de ani, cel mai probabil, își va încheia cariera în alb-violet. ”Sunt foarte bucuros că pot să continui la Timișoara și să rămânem același colectiv care a demonstrat în ultimul an că e un colectiv puternic. Toți băieții au dat tot timpul ce au avut mai bun pentru echipă și mă bucur că pot continua la Timișoara. Timișoara este casa mea, aici mă simt cel mai bine și aici simt tot ce mișcă. Sunt foarte bucuros și onorat că am această posibilitate de a continua la nivel înalt și de ce nu, în viitoarele sezoane să aducem o medalie la Timișoara. Tot timpul în ultimul an am avut rezultate notabile și orice echipa știa că are meci greu când vine la Timișoara”, a precizat Fenici.

Pero Milosevic a punctat că se mai caută un pivot de talie, din România. ”Cel mai important e că va continua căpitanul și își va termina cariera aici. În locul lui Kocic (n.r. plecat din iarnă) va veni Babasafari, alt portar de talie, în locul lui Șania a venit Șomlea, iar cu Furak avem ideea de-al împrumuta ca să joace mai mult, cum am făcut-o cu Vîlceanu, sau să rămână la echipa a doua, pentru că aici i-ar fi greu să prindă echipa. De aceea am mai adus o extremă. Nu e niciun secret că mai căutăm un pivot de talie, pentru atac și apărare. E foarte greu, dar prima opțiune e să aducem din România”, a precizat Pero Milosevic.

Managerul sportiv Dan Dumitru a precizat că noile transferuri au fost ușor de convins. ”Nu au fost greu de convins. Cu toți am încheiat foarte repede contractele. Toți și-au dorit să facă parte din acest minunat colectiv”, a precizat Dumitru, care a propus federației ca în locul regulii jucătorilor cu vârsta între 21-23 de ani să existe alternativa înscrierii echipei a doua pentru orice club. Președintele secției de handbal, Ioan Doboși, a precizat că anul viitor se poate ataca și titlul. ”Chiar văd posibilă atacarea podiumului și chiar campionatul”, a precizat Doboși.

.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.