Joma - JSport.roJSport.ro

SCM Poli începe să alcătuiască echipa de handbal feminin cu care se va încerca promovarea în Liga Națională sezonul viitor. Cel mai răsunător nume este muntegreanca Jelena Markovic, fostă campioană a țării sale și cu evoluții în Liga Campionilor.

De subliniat însă faptul că, la fel ca la înființarea echipei de baschet feminin a SCM, s-a anunțat că rolul formației va fi să creeze un cadru pentru handbalistele timișorence. După jumătate de sezon, la baschet s-au făcut nu mai puțin de cinci transferuri fără nicio legătură cu Timișoara, iar la handbal s-a optat pentru Markovic (foto). Handbalista are 27 de ani și joacă pe postul de inter dreapta.  Înaltă de 1,72 m și cântărind 22 de kg, Markovic a mai jucat în cariera sa Buducnost Podgorica, dar și în Croația, Germania, Franța și Belarus, precum și la Craiova.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Au mai fost aduse trei românce. Este vorba de coordonatoarea Ioana Rădoi (31 ani, 1,72m, 63 kg), campioană a României cu HCM Baia Mare în 2014, a mai jucat la CS Marta și Selmont. este soția rugbystului Andrei Rădoi de la Timișoara Saracens. O altă coordonatoare de joc a venit din Timișoara. Sabine Klimek (26 ani, 1,70m, 60 kg) este un produs al LPS Banatul și a mai jucat la  HCM Știința Baia Mare, Mureșul Tg Mureș și HC Zalău.

De asemenea, echipa de fotbal feminin CFR Timișoara, locul 2 în țară, o pierde pe Loredana Sas (26 ani, 1,69m, 55 kg) deoarece extrema stângă revine la handbal. Jucătoare are un bronz la junioare cu LPS Banatul și a mai jucat la Universitatea Timișoara și Corona Brașov.

De remarcat că SCM Timișoara anunță de fiecare dată când vine vorba de echipele feminine că banii sunt puțini. Infrastructura este de asemenea deficitară, cu o Sala ”Constantin Jude” care va fi sugrumată efectiv din toamnă din cauza numărului mare de echipe. Totuși, neajunsurile nu împiedică clubul să înființeze echipe care să nu aibă suficiente poziții decente de antrenament sau să își facă secție de motociclism și tenis. Desigur, toate pe bani publici în proporție covârșitoare.

foto: micapi.ro

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.