Joma - JSport.roJSport.ro

La data de 1 martie și-a început activitatea Centrul Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor de la Timișoara. Aici se vor pregăti, sub comanda spaniolului Jordi Giralt Alberich 19 handbaliști născuți în anul 2013. Centre similare sunt cele deja existente: CNE Sighișoara, CNOT Brașov și CNOPJ București.

Alexandru Dedu și-a adus aminte de vremea când se antrena și el la Timișoara, sub comanda lui Constantin Jude, cel care dă numele sălii polivalente. ”De fiecare dată când intru în această sală, sunt emoționat. Aici s-a făcut trecerea mea de la juniorat la seniorat. Îmi aduc aminte de câte ori m-a pus nea Costică să urc aceste scări. A fost greu, dar a fost bine. Timișoara este un centru de handbal de foarte, foarte mulți ani. Este un oraș care are afinități vechi față de sportul de echipă. Este o putere economică. Vrem să fim bine dispuși geografici cu centrele pe care le deschidem. Ne mai dorim un centru în Moldova”, a declarat președintele FRH, Alexandru Dedu.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

La deschidere a fost prezent și președintele COSR, Mihai Covaliu. ”Vreau să le transmit că au pornit pe un drum foarte, foarte frumos, care îi poate duce la Jocurile Olimpice din 2024 la Paris sau în 2028 la Los Angeles .Bornele, țintele, sunt fixate. Ei știu unde pot ajunge. Depinde ei să muncească, să fie serioși. Să fie cu picioarele pe pământ și să viseze la acest vis olimpic de  reprezenta. România la cea mai importantă competiție de pe planetă și de a urca pe podium acolo unde le poate cânta imnul național”, a spus Covaliu.

În vizită în Timișoara a revenit și fostul mare handbalist Alexandru Folker. ”Aș fi vrut ca și pe vremea mea să fie un centru olimpic aici, dar nici cu Liceul 4 nu mi-a fost rușine. Duppă titlul mondial cucerit la Berlin în 1974. Toată lumea vroia să se antreneze cu echipa națională a României. Francezii, spaniolii. Francezi au invitat trei săptămâni două naționale ale României pe Insulele Reunion. Mulți dintre ei vroiau să miroasă o transpirație de handbalist. Mult timp, în România s-a neglijat aceasă pregătire la băieți. Francezii ne-au luat-o înainte. Să învățăm de la ei, nu este o rușine. Să ne uităm la academiile lor de handbal Francezii spuneau <<Les Roumains, c’est une nation de handbal. Les jouers roumains sont de race et de clase>>”, a precizat Folker.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.