Joma - JSport.roJSport.ro

Ediția a IV-a a Campionatului de rally raid al României, Romanian BAJA, s-a încheiat. Au fost parcurși 500 de kilometri într-o singură zi, exact ca într-o etapă de Dakar, pe drumul care au traversat câmpii, dealuri, păduri, munți și sol nisipos.

La linia de start au fost vehicule din toate categoriile care pot participa la o asemenea competiție: auto, moto, buggy, utv, atv și quad, fiecare echipaj ghidându-se după un GPS furnizat de RallyGPS.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Pe locul 1 în clasamentul general a terminat echipajul OFF-ROAD SP., format din cehii Miroslav Zapletal și Marel Sykora. Aceștia au parcurs distanța de 500 de kilometri în 8 ore și 32 de minute, la bordul unui Hummer. Echipajul de pe locul secund (bulgarii Petar Minchev și Ivaylo Nilolov) a trecut linia de finiș după un minut și 44 de secunde. Pe trei s-au situat tot niște bulgari.

Primul echipaj românesc care a trecut linia de sosire a fost cel format din Liviu Udrescu și Bogdan Șerban (MMS OFROAD), clasându-se pe locul 11. Raliul este un sport foarte greu, ca și pronosticarea câștigătorilor. Nu e ca și când ai da pontul zilei la fotbal. Chiar și favoriții pot ieși în decor. De altfel, la Raja 500 ediția 2019 s-au înregistrat șapte abandonuri.

Membrii Rescue 4×4 (serviciul public comunitar de salvare, recuperare si intervenții în situații speciale și de urgență) au intervenit cât s-a putut de rapid când s-au petrecut accidente, asigurând evacuarea concurenților și a vehiculelor.

Competiția Romanian Baja 500 este inclusă în calendarul Campionatului Est European (EETTS), un campionat regional ce leagă oameni și culturi din diferite țări, făcând motorsportul o parte integranta multiculturalismului. Țări partenere: România, Grecia. Bulgaria, Turcia și Israel.

Pe site-ul oficial al Baja500 au fost postate mai multe mărturii ale participanților, din care se înțelege că evenimentul a fost un succes. „Am participat la toate edițiile Baja500 și m-am bucurat să constat progresul constant în organizarea competiției. Felicitări organizatorilor”, a scris bulgarul Todor Histrov, completat de italianul Federico Butto: „Baja500 România: o experiență entuziasmantă. 500 de kilometri speciali, spectaculoși”.

Numărul participanților crește de la an la an.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.