Joma - JSport.roJSport.ro
NAPLES, ITALY – FEBRUARY 15: Timo Werner of RB Leipzig in action during UEFA Europa League Round of 32 match between Napoli and RB Leipzig at the Stadio San Paolo on February 15, 2018 in Naples, Italy. (Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images)

Pontul zilei de azi este despre ce fel de bilete ar trebui să jucăm pentru a fi pe plus la pariuri pe termen lung. Cu riscul de a-i „plictisi” pe cei cu experiență în domeniu, voi începe prin a descrie tipurile principale de pariuri.

Indiferent unde jucăm, putem plasa pariuri individuale (single) și pariuri multiple (combo sau acumulator). Prima categorie se referă la un singur meci pe bilet, iar câștigul este egal cu miza pariului înmulțită cu cota selecției. Un pariu multiplu presupune mai multe selecții, iar câștigul este egal cu miza înmulțită cu produsul cotelor fiecărei selecții.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Ce-a de-a doua categorie include pariurile în sistem (de exemplu, alegem un sistem 2 din 3, iar pariul este câștigător dacă ne ies minim două selecții din cele trei de pe bilet) și pariurile cu bază (câteva din meciurile selectate se vor considera baza, iar aceste meciuri trebuie să fie toate pronosticate corect pentru a câștiga).

Specialiștii au o părere clară

Auckland’s Emiliano Tade makes a break with Suburbs Tim Payne hot on his heels. ISPS Handa Premiership, Auckland City FC v Eastern Suburbs AFC, Kiwitea Street Auckland, Sunday 11th March 2018. Photo: Shane Wenzlick / www.phototek.nz

Există o întrebare veche de când s-au „inventat” pariurile sportive: ce pariuri sunt mai profitabile, cele single sau cele combo? Specialiștii au o părere foarte clară pe acest subiect: pariurile individuale aduc câștig pe termen lung, în timp ce un bilet multiplu câștigător îți poate da numai iluzia că aceasta este calea de urmat.

Un bilet cu o singură selecție are câteva avantaje evidente: este suficient să iasă un singur meci ca să câștigi, succesul depinde de mai puține variabile decât în cazul celuilalt tip de bilet și pe termen lung depindem mai mult de cunoștințele noastre despre sportul pe care jucăm, ajungem mai ușor în situația de a profita de funcția Cashout, putem juca pe meciuri aflate în desfășurare, sunt potrivite pentru strategii ș.a.m.d.

Pariurile preferate ale celor care joacă live

Poate că se impune să detaliem avantajul în cazul pariurilor live. Să spunem că urmărim un meci live și ne dăm seama că este foarte probabil să se înscrie până la pauză. Este simplu să jucăm un pariu single: dăm click pe cotă, introducem miza și dăm click pe „plasează pariul”.

În ceea ce privește pariurile multiple, e greu să urmărim mai multe partide deodată. Să presupunem că  reușim acest lucru, împărțind ecranul. Începe un adevărat joc al nervilor, deoarece cotele se schimbă foarte repede în cazul pariurilor pe evenimente în desfășurare și va dura ceva timp până vom reuși să plasăm pariul: ba se actualizează cota unei selecții, ba alta. Softul ne va tot întreba dacă suntem de acord cu noile cote.

Pariurile tip acumulator se bucură de avantaje speciale

Principalul dezavantaj al pariurilor single e reprezentat de cotele mai mici. Dacă ești realist, joci pe o cotă de maxim 3.00. Mai sus de atât, probabilitatea ca selecția să fie câștigătoare e foarte mică. Drept consecință, prin pariuri pre-meci durează mult timp să îți crești banca și îți poți pierde răbdarea. După zeci de pariuri, ești pe plus, dar profitul poate să nu fie atât de mare cum ți-ai fi dorit.

Acesta este motivul principal pentru care unii preferă să joace bilete multiple. Pentru că sunt mai multe selecții, cota finală e mai bună. O serie câștigătoare se simte în buget chiar și în cazul unor pariuri pe cote medii. În plus, pariurile de tip acumulator se bucură de niște condiții speciale din partea majorității operatorilor, care suplimentează câștigul direct proporțional cu numărul de selecții de pe bilet.

Argumentul care înclină balanța

Dar, așa cum spuneam mai sus, profitul mare pe termen lung, prin bilete multiple, este doar o iluzie. Acea serie câștigătoare va fi urmată de una necâștigătoare și vei pierde ce ai câștigat, sau poate chiar mai mult. Un bilet care conține de la trei selecții în sus are șanse mici de reușită, chiar dacă cotele sunt mici.

Dacă punem 100 de pariuri single cu aceeași miză pe cotă 2.00, suntem în avantaj și în cazul în care ies doar 51 de pariuri. Pentru același procentaj de reușită, e greu de crezut că vom avea profit din pariuri multiple cu 4 selecții pe bilet. Ar trebui să fim foarte norocoși.

Argumentul suprem în favoarea pariurilor individuale este că pariorii profesioniști joacă exclusiv bilete single. Să nu uităm nici de acele avantaje oferite de agențiile de pariuri pentru biletele multiple cu cât mai multe selecții. Chiar credeți că bookmakerii sunt băieți buni și vor să le iei cât mai mulți bani?

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.