Joma - JSport.roJSport.ro

Campioana Timișoara Saracens a demonstrat că nu a terminat munițiile, după victoria cu 29-25 obținută cu italienii de la Petarca Padova, în primul joc din preliminariile Continental Shield. Italienii au avut o prestație bună, mai ales datorită punctelor aduse de Andrea Hippolito Menniti, cu ajutorul căruia au și condus, dar bănățenii au avut puterea să ducă bine la capăt cele 80 de minute. 

Timișoara a deschis scorul după ce Luke Samoa a transformat primele două lovituri de pedeapsă. Italieni au recuperat cu un dropgol al lui Menitti, care a și înscris primul lor eseu,transformat de aceeași uvertură pentru 6-10. Tot Menitti a mai dat un dropgol. Luke Samoa a redus diferența la 9-13, dar același italian a marcat din lovitură de pedeapsă pentru 9-16. Petrarca a rămas in inferioritate, după care Helu a dat eseul Timișoarei, transformat de Samoa la 16-16. Și Tangimana a fost trimis pe banca zece minute, iar Padova a punctat din lovitura de pedeapsă a lui Menniti pentru 9-16 la pauză.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În repriza a doua, bănățenii au punctat din eseul marcat de Seniloli, transformat de Luke Samoa pentru 23-19. Menniti a transformat o nouă lovitura de pedeapsă, iar la 23-22, timișorenii au ratat șansa unui eseu după ce au scăpat balonul în zona de câțiva metri din fața terenului de țintă. Andrea Menniti a continuat să fie metronom și a transformat dintr-o nouă penalitate pentru 23-25. Timișoara a revenit însă la conducere grație lui Samoa, iar la final, italianul a ”comis-o” dintr-o poziție ușoară de tras la bețe. Pe final, Luke Samoa a transformat ultima lovitură de pedeapsă acordată, iar bănățenii au bifat un succes de 4 puncte.

Matt Williams l-alăudat pe Andrea Menniti. ”E o victorie mare. Sunt o echipă foarte bună, bine pregătită, bine organizată. Știam că jucăm la standard superior meciurilor din Superliga, prin natura cupelor europene. Ne-au provocat, a trebuit să muncim mult. Au avut o tactică excelentă, să șuteze mult, deoarece apărarea noastră e foarte bună, iar ei știau asta. Ne-au provocat aici în orice aspect. Numărul 10 e un jucător excepțional. Faptul că a ratat ultima lovitura arătă că e o ființă umană, până atunci nu credeam. Trebuie să-mi laud echipa. Am primit multe critici, pentru că nu am  avut rezultate. Nu puteam să cer mai mult curaj, angajament cum a fost astăzi. Încă greșim și permitem advesarului să revină, dar nu e din cauza că nu depunem efort”, a declarat antrenorul timișorenilor.

Vali Popârlan a vorbit despre defensiva greu de străpuns a bănățenilor. ”E o victorie foarte mare. Cel mai important meci într-o competiție e primul meci. Așa că ne-am îndeplinit obiectivul, încă mai avem mult de muncit.Am câștigat primul meci și asta e cel mai important. Au dat dropgoluri pentru că nu au reușit să se apropie de linia noastră de țintă. Au  încercat, foarte greu au reușit să ne bată linia de 22. Am depus o apărare eroică, am luptat ca la Rovine și se vede pe tabela de marcaj. A fost un meci destul de greu și cu toții am depus un efort maximal”, a precizat căpitanilor.

Tehnicianul italian Andrea Marcato a fost mulțumit de cum au ținut elevii lui piept Timișoarei. ”A fost un meci foarte greu. Știam că Timișoara e o echipă bună, îi urmărisem. Știam că urma să fie un meci european, ei au jucat în grupe anul trecut. Știam că trebuie să ne îmbunătățim jocul la acest meci. Timișoara dacă ar juca în Italia ar putea lua titlul. Sigur ar fi în primele două echipe. Eu sunt foarte fericit cu prestația noastră. Voi revedea meciul, dar jucătorii s-au descurcat bine în apărare, dșei au fost multe lovituri de pedeapsă”, a precizat antrenorul italian.

Andrea Menniti a spus că regretă ratare de pe final. după ce marcase din poziții mai bune. ”Am jucat destul de bine. Suntem puțini dezamăgiți pentru rezultatul final. Am ratat, dar așa e în rugby. A fost un meci bun, a fost o plăcere să-l joci. Acum știm ce avem de imbunătățit pentru a fi mai buni în acest sezon. Sunt nervos pentru că a fost probabil cea mai ușoară lovitură de pedeapsă din tot meciul și am greșit. Timișoara stă bine fizic, sunt bine structurați. Au jucători foarte buni, Will Hellu și Henry Seniloli. E o onoare pentru noi să jucăm cu așa rugbyști și așa echipă. A fost distractiv, un meci distractiv, cu ritm bun. A fost cel mai bun meci din acest sezon”, a declarat jucătorul ce a primit titlul de omul meciului.

Săptămâna viitoare, Timișoara Saracens va juca la Lisabona, tot în Continental Shield.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.