Joma - JSport.roJSport.ro

Rugbyștii de la Timișoara Saracens joacă sâmbătă cu italienii de la Petrarca Padova, în primul meci din grupele Continental Shield. Timișorenii sunt foarte entuziasmați, deși au avut un start greoi de campionat.

Matt Williams consideră competițiile inter-țări din Europa peste orice campionat intern de rgby din lumea. ”Este o săptămână entuziasmantă pentru clubul nostru. E o competiție foarte interesantă, am antrenat și în Emisfera Sudică, și în cea Nordică, dar meciurile de cupe europene sunt o competiție unică. Am văzut câteva meciuri ale lor. Sunt o echipă bună, foarte organizați. În Europa joci la un standard mai ridicat decât în competiția ta. Sunt foarte bine structurați, se văd schemele, au o formă fizică bună, cu oameni mari. Nu e meci ușor, fiecare meci al grupei va fi un meci tare”, a declarat Williams.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Secundul Dan Roach spune că apărarea este foarte bună. ”E fantastic să fiu în Timișoara, e un oraș fantastic. Mă simt ca la mine acasă. E un campionat tare, e o săptămână entuziasmantă. Cele mai tari meciuri sunt în Europa. Ne ridicăm nivelul și calitatea jocului. Așteptăm o provocare, sper ca toată lumea să ne susțină. Eu antrenez înaintare, dar mă ocup și de sistemele defensive. Noi avem o apărare fantastică, am luat 7 eseuri în șapte meciuri”, a punctat secundul adus din Australia.

Căpitanul Vali Popârlan e de părere că e cea mai bună echipă aliniată, chiar dacă Jody Rose nu revine. „Ne aflăm în cea mai importantă săptămână din acest final de an. Primul meci, cel cu Petrarca, este cel mai important, și trebuie abordat la victorie. Am avut o săptămână foarte bună, mai avem lucruri de pus la punct, dar cred că acest lucru ne va duce spre victorie. Băieții sunt încrezători și după părerea mea, e cea mai bună echipă pe care o putem alinia”, a precizat căpitanul.

Conducerea cere o victorie obligatorie. ”Jucăm de trei ani în Europa, asta spune multe despre cum se muncește la Timișoara, nu e întâmplător că reprezentăm România de trei ani în cupele europene. Sunt convins că vom debuta cu o victorie, este un obiectiv pe care nu îl rata. Am avut un start slab, dar am încredere în băieți, pentru că am început să fim pe o panta ascedentă”, a declarat vicele Filipaș.

Iată echipa probabilă: Badiu, Rădoi, Pungea, Popârlan, Drenceanu, Doyle, Morrison, Stewart, Henry, Stefano, Tangimana, Umaga, Tevita, Helu, Samoa.

Rezerve: Sabău, Mariș, Doge, Mureșan, Rus, Rupanu, Popa, Conache, Neculau/Taupaki, Simionescu

Meciul cu Petrarca începe sâmbătă la ora 15 pe ”Dan Păltinișanu”, și nu e televizat. Intrarea e liberă.

foto: Constantin Duma, Agerpres

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.