Joma - JSport.roJSport.ro

Rugbyștii de la Timișoara Saracens nu vor avea șansa să-și apere titlul cucerit anul trecut după ce au pierdut semifinala de pe teren propriu cu Baia Mare la scorul de 35-30. După aproape un deceniu de dominare rugbystică bănățeană în România, sarazinii bifează un sezon gri, în care au ratta cupa Regelui, Cupa României, titlul, dar au pierdut și barajul pentru accederea în grupele Challenge Cup.

Gazdele au condus în primele 20 de minute, după două lovituri de pedeapsă transformate de Luke Samoa. Ulterior, Apostol a reușit primul eseu al băimărenilor, transformat de Manole. Au urmat alte două încercări bifate de maramureșeni, două greșeli ale timișorenilor. Eseurile lui Taliauli și Dănilă au fost ambele transformate de Manole. Până la pauză, Timișoara a reușit să dea un eseu, prin Luke Samoa. Tot el a transformat, iar la pauză s-a intrat cu 13-21.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Repriza a început bine pentru campioana en-titre, cu eseu al lui Zaharia, transformat de Samoa pentru 20-21. Bucuria a durat însă doar patru minute, deoarece Apostol a înscris un nou eseu pe o greșeală a timișorenilor, iar Manole a transformat pentru 20-28. Samoa a redus diferența dintr-o lovitură de pedeapsă, după care, în minutul 56, Apostol a interceptat un balon și a reușit ale seu, transformat la 23-35. Timișoara a reușit un eseu prin Popârlan, transformat de Samoa, dar în ciuda presiunii de la final nu a mai putu răsturna soarta meciului.

Sosene Anesi a recunoscut că echipa a jucat slab. „Sunt foarte dezamăgit. Baia Mare a jucat foarte bine, a profitat e toate oportunitățile. Am fost foarte slabi în apărare. Am discutat toată săptămâna despre acest aspect și în totuși, le-am permis să dea patru eseuri foarte ușor. Baia Mare și-a făcut temele cu noi. Arbitrajul cred că a fost corect. Noi am pierdut jocul de la începutul său, le-am permis să dea patru eseuri foarte ușoare. Baia Mare a jucat inteligent pe final și noi nu am mai putut reveni. Am făcut aceleași greșeli ca în meciurile trecute. Aveam nevoie de un eseu și nu am reușit. Samoa a avut un procentaj de 100% la transformări. Sunt foarte dezamăgit. A fost un an foarte greu. Am pierdut finala Cupei României, am ratta calificarea în challenge Cup și acum asta. Trebuie să ne uităm pe analiza video. Nu vrem să renunțăm. Vom juca săptămâna viitoare pentru locul 3”, a precizat antrenorul Timișoarei.

Eugen Căpățînă a punctat că doar detaliile au făcut diferența. ”Până la urmă, astea sunt ciclurile sportului. Cobori ca să ai de unde să urci. E o dezamăgire pentru noi că ne-am învățat tot timpul să jucăm finala și să o câștigăm. Dar trebuie să facem o analiză a meciului și să vedem unde am greșit și unde trebuie să muncim. A fost un meci deschis. Au câștigat ei, dar puteam la fel de bine să câștigăm și noi. Felicitări celor de la Baia Mare în finală. Ne rămânem să ne concentrăm doar pe finala mică, unde nu avem nimic de pierdut. Doar vom câștiga ceva. Cred că am pierdut meciul la jocul deschis și am suferit puțin în apărare. Ei când au intrat la noi în teren au concretizat, iar noi, deși am ajuns mult mai des ca ei, nu am dat puncte de fiecare dată. A fost o decizie greșită la eseul lui Apostul, pentru că nu trebuia să jucăm în terenul nostru. Dar, până la urmă, suntem o echipă, ne-o asumăm toți. Singurul lucru d care îmi pare rău e că am obișnuit fanii Timișoarei pe primul loc și acum am creat această decepție. Dar în sport e frumos că în fiecare săptămână e o nouă șansă. Probabil vor fi schimbări în vară, dar echipa e destul de puternică și putea să câștige. Au fost mici detalii, până la urmă. Nu caut o scuză, dar avem foarte mulți jucători de calibru accidentați: Fercu, Simionescu, Conache”, a precizat Căpățînă.

Antrenorul maramureșenilor, Mario Canale, a lăudat și echipa Timișoarei. ”Timișoara e o echipă mare, pe care o respectăm foarte mult. Știam că ne pot face o viață grea cu pachetul de înaintare. Planul nostru era să mișcăm mult balonul  și să jucăm la mână. Am respectat planul de joc și sunt foarte fericit. Noi am plimbat mult balonul, ei ne-au așteptat mereu, dar i-am surprins. Finala va fi foarte grea. CSM București, Steaua sau Timișoara sunt cam toate echipe de același nivel. Trebuie să ne recuperăm jucătorii. Avem mulți jucători obosiți și accidentați”, a precizat Canale.

Finala mică se va juca săptămâna viitoare cu învinsa dintre Steaua și CSM București.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.