Joma - JSport.roJSport.ro
foto: Erik Geiger

După o primă repriză slabă, Timișoara Saracens a revenit fantastic și s-a impus cu 20-18 în meciul tur al barajului pentru Challenge Cup cu rușii de la Enisei STM. Practic, fiecare repriză a aparținut unei echipe, deoarece formația din Siberia a marcat toate punctele sale în primele 40 de minute, iar timișoreni, în a doua jumătate a partidei.

Rușii au deschis scorul în meci, dintr-o lovitură de pedeapsă transformată de Churasov. Luke Samoa a ratat o penalitate primită de români la jumătate reprizei, iar diferența a crescut la 0-6,tot din piciorul lui Churasov. Au urmat două eseuri ale gazdelor. Primul marcat de Saulite, rămas netransformat. Apoi, Pronenko a  ajuns în terenul de țintă al bănățenilor, iar la pauză s-a intrat cu 0-18, după ce Chursavo a transformat a doua încercare. Fața jocului s-a schimbat în repriza secundă.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Rușii au început bine prima repriză, dar Timișoara a scăpat cu fața curată, fără eseu primit. După 48 de minute de joc, Simionescu a primit o pasă bună de la Morrison și a s-a dus în viteză până în terenul de țintă al rușilor. Eseul a rămas netransformat, deoarece poziția era dificilă, dar peste zece minute, Zaharia i-a dat un nou balon bun lui Simionescu, care a dat un nou eseu. Samoa a transformat ulterior o lovitură de pedeapsă, iar diferența s-a redus la 13-18. Pe final, a fost o mare bătălie în terenul lui Enisei, iar morrison a dat eseul al treilea, transformat de Samoa pentru victorie.

Sosene Anesi știe că un succes cu 2 puncte diferență nu trebuie să ducă la relaxarea echipei în perspectiva returului, după ce anul trecut un succes cu 6 puncte a fost ”răsturnat” de campioana Germaniei. ”Am fost prea moi în prima repriză. Ei au profitat de oportunitățile pe care le-au avut și au câștigat ușor metri în atac. Mesajul la pauză a fost că trebuie să ne trezim și să jucăm așa cum am făcut-o în repriza secundă. Acela e jocul nostru. Sunt mulțumit de rezultat. E greu să revii de la 0 puncte. Mai sunt multe aspecte de îmbunătățit în jocul nostru și vom face asta de la analiza de luni, pentru meciul următor. Trebuie să câștigăm și în Rusia. După ce s-a petrecut data trecută, nu mai avem nicio garanție. Dar aveam nevoie de așa ceva. Să avem o asemenea prestație în repriza secundă. Trebuie să ne concentrăm pe ce am făcut în repriza a doua și să lăsăm lucrurile negative în trecut. Ne-am regăsit jocul”, a declarat tehnicianul.

Marius Simionescu a explicat ca finala pierdută de Cupa României a ambiționat echipa. ”Am vorbit în vestiar și am vrut neapărat victoria pentru că ce s-a întâmplat săptămâna trecută ne-a dat un impuls pentru acest meci. E datoria noastră să câștigăm. În prima repriză, cred că au fost emoțiile prea mari și nu au fost constructive. În rest, în a doua repriză am pus umărul lângă celălalt și cred că am reușit. Nu putem spune că ne-au sufocat, deoarece am avut antrenamente foarte grele săptămâna acesta și nu am avut probleme cu pregătirea fizică. Doar mentalitatea. Cred că fiecare a vrut să facă mai mult și nu ne-a ieșit nimic. În repriza a doua am început toți să respectăm planul de joc și să ascultăm indicațiile de pe margine și să jucăm cu sufletul. Așa arătăm lumii întregi că încă putem și orice meci, putem să câștigăm. Victoria nu e suficientă.Vom face în așa fel încât să câștigăm acolo, să nu pară că am am avut noroc”,  a declarat jucătorul timișorean.

Aleksandra Pervukin, antrenorul rușilor, a precizat că problema echipei sale a fost mentalul. ”Nimeni nu poate spune cum care a fost cauza. O problemă mentală a jucătorilor noștri. În debutul reprizei secunde puteam să mai înscriem, dar nu am profitat de această oportunitate. Cred că ne-am relaxat prea repede. Timișoara și-a schimbat jocul din teren ,iar noi nu ne-am putut adapta. Aspectul mental a fost cel mai important. Numărul nostru 10 a făcut câteva greșeli de șut și toate aceste aspecte au dus la acest rezultat. Vreau să felicit Timișoara pentru acest meci bun și sunt sigur că vom avea un retur bun în Krasnoyarsk. A fost un test interesant, greu. Au fost evoluții bune în apărarea ambelor echipe. Suntem jucători profesioniști și suntem pregătiți pentru meciuri de orice nivel”, a precizat rusul.

Returul va fi în 21 aprilie, la Krasnoyarsk. Timișoara va juca săptămâna viitoare în campionat la Baia Mare.

Mai jos puteți urmări o galerie foto realizată de Erik Geiger:

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.