Joma - JSport.roJSport.ro

Timișoara Saracens începe anul cu o despărțire-șoc de căpitanul Stelian Burcea, care vrea să-și încheie cariera la București. Chiar dacă jucătorul este accidentat, anunțul a venit într-un moment surprinzător, deoarece rugbystul de 33 de ani era căpitan de ani buni la echipa bănățeană. În altă ordine de idei, pe Stadionul ”Dan Păltinișanu” e o adevărată desfășurare de forțe, cu peste 40 de ani care s-au ocupat de aducerea generatorului care consumă peste 100 de litri de motorină pe oră și de deszăpezire.

După șapte ani, 115 meciuri și 25 de eseuri marcate pentru Timișoara Saracens, Burcea a decis să pună stop poveștii. ”E un moment greu, după șapte ani petrecuți aici. Este foarte greu, dar așa este viața de sportiv. Până la urmă ce e important este să pleci cu capul sus, să știi că te-ai dăruit 100% echipei unde ai jucat. În acești ani petrecuți la Timișoara au fost momente frumoase, au fost și momente grele, pentru că fără ele nu ne putem întări. Vreau să le urez baftă băieților, mai ales pentru mâine, când va fi un meci foarte dificil. Vreau să le mulțumesc conducătorilor, pentru că au condus echipa extraordinar de bine. Pentru mine a fost cea mai bună perioadă din cariera de sportiv, sunt mândru că am ridicat toate trofeele cu care am jucat pe masă, sunt foarte mândru că am făcut parte din această echipă. Le multumesc că au avut încredere în mine ca lider, ca jucător. Este un moment greu, dar cu siguranță, nimeni nu este de neînlocuit, sper ca pe viitor să ne întâlnim ca adversari”, a declarat Burcea, care a spus că deocamdată nu tratează cu CSM București, club interesat de jucători de la Timișoara.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Clubul îl va include pe Burcea într-un ”hall of fame”, deschis chiar de flankerul care a purtat banderola de căpitan. ”A venit momentul să-i mulțumim lui Burcea. I-am pregătit un cadou, un tricou cu semnăturile jucătorilor. De asemenea, am înființat un club al rugbyștilor de legendă, foarte exclusivist. Noi avem un respect foarte mare pentru Stelu, nu este o problemă dacă va semna cu CSM București. Dorința lui este să fie la București, cu familia, pe final de carieră. Noi vom suporta costurile operației după accidentarea sa din meciul cu Stade Francais, a fost dorința lui să facă recuperare la București”, a declarat Dușan Filipaș.

Deszăpezire și instalație de încălzire de peste 10.000 de euro

40 de oameni au fost implicați în deszăpezirea terenului, iar costurile aducerii unui generator electric se ridică la peste 10.000 de euro. Dintre jucători, sunt accidentați Burcea, Tangimanai, Militaru și Kinikinilau. Grainger Heikell speră că elevii săi au învățat mult din greșelile din meciurile trecute. ”Ultimele patru meciuri au fost o experiență dură pentru noi. Știm că mâine ne așteaptă o provocare mare, vom da peste jucătri buni. Este ultimul nostru meci acasă din Challenge Cup, vrem să avem o prestație bună. Avem șansa să arătăm ce am învățat din ultimele patru meciuri. A fost greu să ne antrenăm pe această vreme, dar entuziasmul e foarte ridicat. Trebuie să ne îmbunătățim îndemânarea și să fim la fel de concentrați timp de 80 de minute”, a declarat antrenorul timișoreanului.

Vali Popârlan va fi căpitan la acest meci. ”Aș vrea să mulțumesc conducerii că ne acordă credibilitate și se gândesc la viitor. Noi jucătorii trebuie să învățăm să fim pragmatici. Am suferit patru înfrângeri usturătoare și nedemne de o echipă campioană. Cred că vom reuși să remediem această sincopă în jocul nostru. Ne-am antrenat la -14 grade, acum vremea ține un pic cu noi și poate vom juca la plus câteva grade. Este greu să ne pronunțăm asupra rezultatului acestui joc, trebuie să ne păstrăm ritmul de joc de la început până la sfârșit”, a declarat Popârlan.

Vicepreședintele Dușan Filipaș a anunțat un program pe cinci ani, prin care clubul vrea să ajungă să joace un sfert de finală în Challenge Cup. ”Ne așteaptă meciul numărul 5 din Challenge Cup. Timișoara vine după patru înfrângeri, dar aș vrea să avem o imagine de ansamblu și să nu ne uităm doar la rezultate. Am avut foarte multe de învățat, vom mai învăța și în aceste meciuri ce urmează ce trebuie să facem și unde trebuie să ne îmbunătățim performanța, și aici fac referire la staff, la pregtirea fizică, la jucători, antrenori. Aceste lecții sunt dureroase și necesare pentru a spera la mai bine. Am pus pe hârție un plan care se intitulează Timișoara 2021, nu are neapărat legătură cu ideea de Capitală Culturală Europeană. Obiectivul nostru este ca peste cinci ani Timișoara să păească spre fazele finale Challenge Cup de unde să ajungem în sferturi, și, de ce nu, să visăm la o semifinală”, a declarat Filipaș.

Meciul începe sâmbătă la ora 14 și e televizat de și Digisport.  În galeria foto vedeți imagini de la stadion, de vineri.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.