Joma - JSport.roJSport.ro
foto: Erik Geiger

Campioana Timișoara Saracens s-a impus cu 27-17 în meciul cu CSA Steaua, rezulta grație căruia primește punctul bonus ofensiv. bănățeni au dominat în mare parte meciul, iar steliștii, care i-au ținut pe Surugiu și Plai rezerve, au marcat două eseuri doar spre finalul partidei.

Bucureștii au deschis scorul după primul sfert de oră, în urma unei lovituri de pedeapsă transformate de Ionuț Melinte. După jumătatea reprizei, Timișoara a dat primul său eseu, prin Tevita Manumua, autorul unei ”triple”. Samoa a transformat, iar în minutul 32 a venit și eseul al doilea, tot al lui Manumua, de 12-3. Dintr-o poziție mai dificilă, Samoa nu a transformat, dar până la pauză,a mai pus punct dintr-o lovitură de pedeapsă chiar înainte de pauză, astfel că la jumătatea partidei s-a intrat cu 15-3.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

La reluarea jocului, Manumua a reușit și al treilea eseu. La transformare, Samoa  trimis puțin pe lângă bețe. În minutul 65, Steaua a dat primul ei eseu, prin Doroftei, transformat de Melinte pentru 20-10. Și gazdele au mai dat un eseu, prin Vlad Neculau, iar Samoa a punctat transformarea. Ultimul eseu al meciului a fost reușit de surugiu, și cu transformarea lui Melinte s-a stabilit scorul final.

Sosene Anesi a fost foarte mulțumit de rezultatul obținut de echipa sa. ”Pentru noi a fost un meci greu, așa e întotdeauna împotriva echipelor bune. Steaua e o echipă bună, chiar dacă au avut câteva accidentări. Noi suntem mulțumiți cu acest rezultat. Am luat maximul de puncte împotriva unei echipe bune. Nu ne așteptam, cu echipele bune e greu să iei punctajul maxim. Prima dată, am vrut să ne asigurăm victoria și apoi am jucat pentru bonusul ofensiv. Am mai scârțâit pe final. Avantajul îl vom vedea când vom trage linie, vrem să jucăm semifinala acasă. Nu câștigăm des astfel, așa că ne vom bucura de victorie. De luni ne concentrăm pe meciul cu Enisei. De aceea am jucat ezitant pe final,am făcut multe schimbări pentru acel joc”, a precizat antrenorul Timișoarei.

Căpitanul Randall Morrison spune că victoria e rezultatul concentrării pe aspectele importante. ”Așa cum le-am spus și băieților, mai întâi trebuie să facem lucrurile mărunte și apoi să jucăm rugby. I-am rugat să joace rugby, Noi trebuie să producem puncte, nu avem scuze. Următorul meci e cel cu Enisei. Am făcut unele greșeli, dar am luat cele 5 puncte și am reușit să câștigăm. Când faci greșeli, bagi adversarul în joc. Când nu faci greșeli, dai tu puncte. Le-am spus băieților să jucăm rugby și să ne distrăm așa cum juca Timișoara. Aspectele de bază au făcut diferența, lucrurile pe care le antrenăm”, a precizat Morrison.

Viorel Lucaci a precizat că steaua a utilizat mai mulți tineri pentru a roda lotul până la semifinală. ”Din păcate, în prima repriză nu am respectat nimic din ceea ce ne-am propus. Am dat drumul la joc prea târziu. E primul meic mai greu din returul campionatului. Sperăm ca săptămâna asta să ne antrenăm bine, să facem o analiză și să câștigăm acasă cu Baia Mare. Avem jucători mai puțin experimentați, mai tineri. Am mizat mult pe ei în acest meci. Dar din păcate, încă mai e mult de muncă sau încă nu rezistă așa bine la presiune. A fost decizia antrenorului. Surugiu și Plai au intrat pe parcurs. Avem jucători tineri pe care trebuie să-i rodăm, ca să fim toți pe aceeași linie în semifinală. Știm cu toții că în semifinală contează cel mai mult să fii la cel mai înalt nivel. Dacă faci un meci bun, poți să ajungi în finală”, a precizat Lucaci.

Săptămâna viitoare de la ora României 11, Timișoara Saracens joacă la Krasnoyarsk, cu Enisei.

Mai jos puteți urmări o galerie foto realizată de Erik Geiger

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.